Un proiect al

Cu sprijinul financiar:
Inchirieri biciclete

Comunicat Marsul Velorutionarilor 2009

IN WEEKEND-UL 1-2 MAI S-A DESCHIS SEZONUL DE CICLOTURISM!
05.05.2008

Organizat de GeoBateSaua impreuna cu Lucian Mandruta si sprijiniti de Fundatia "Mereu Aproape" si Federatia Biciclistilor din Romania, Marsul Velorutionarilor 2009 a fost gandit si pregatit ca un mesaj simbol al turismului: circula unde vrei, pe bicicleta, facand uz de propriile tale resurse si puteri, fara sa deranjezi, fara sa poluezi, fara sa afectezi natura si mediul inconjurator.

In weekend-ul 1-2 mai s-a deschis sezonul de cicloturism!
Acest eveniment a declansat exodul bucurestenilor (si nu numai) spre diferite destinatii turistice, calare pe bicicleta. De acum inainte, din ce in ce mai multi romani vor prinde gustul si curajul de a pleca la plimbare pe bicicleta.
GeoBateSaua - presedintele asociatiei BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA si Vice-Presedintele Federatiei Biciclistilor din Romania, impreuna cu Lucian Mandruta, si-au propus sa schimbe mentalitatea si comportamentul romanilor. De astazi, acest obiectiv devine plauzibil.

Insotiti de aproximativ 75 de membri simpatizanti ai asociatiei BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA, sau de simpli amatori ai mersului pe bicicleta, cei doi au parcurs in doua zile aproximativ 275 de kilometri, pe bicicleta. Au urmat un itinerariu de-a lungul rutei Bucuresti - Slobozia - Amara - Constanta, care a oferit atat farmec, cat si dificultate.

In prima zi (vineri 1 mai), au fost parcursi 125 kilometri: Bucuresti - Urziceni - Slobozia - Amara. Plecarea, la ora 09.30 din Bucuresti, sosirea la orele 16.30 in Slobozia. Sapte ore in sa. Pe tot parcursul a fost vreme frumoasa, dar la Slobozia s-a declansat furtuna si ultimii 7 kilometri au fost parcursi prin ploaie torentiala si vant.
A doua zi (sambata, 2 mai), au mai fost parcursi inca 150 kilometri: Slobozia - Tandarei - Giurgeni - Harsova - N. Balcescu - M. Kogalniceanu - Constanta. Plecarea, la ora 08.30 din Amara, sosirea la orele 18.30 in Constanta. Aproape 12 ore de pedalare. Toata dimineata a batut vantul si a plouat.
Pe tronsonul Giurgeni - M. Kogalniceanu, dealurile dese au putut fi parcurse mai usor datorita vantului care batea din spate.
Pe tot parcursul "Marsului Velorutionarilor 2009" s-a circulat  cu o medie de 22 km / ora.

La destinatie, au ajuns aproximativ 60 de biciclisti, cu varste cuprinse intre 18 si 71 de ani. In Nicolae Balcescu,  s-au alaturat si cativa "velocipezi" constanteni, veniti sa salute demersul celor de la BateSaua.
Marin Cenusa, un cicloturist in varsta de 71 de ani, a dovedit oricui ca mersul pe bicicleta, chiar si la varste inaintate, este foarte simplu, fara a fi un sportiv profesionist. El a plecat primul si a ajuns tot primul, fara nicio problema!

Florin Georgescu, nevazator, a parcurs tot traseul pe un tandem donat de asociatia BateSaua. Impreuna cu un prieten, el va pleca la toamna in turul Romaniei pentru a promova cicloturismul.

A fost realizata o punte de colaborare intre grupuri de cicloturisti din Bucuresti, Cluj, Arges, Calarasi si Constanta.

Pedalam pentru:
LIBERTATE !
SANATATE !
MOBILITATE ! 


Prin acest Mars, care puncteaza inceputul campaniei "Velorutia Nationala 2009" initiata de asociatia Bate Saua sa Priceapa Iapa, se face un apel:

- La Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile - sa promoveze utilizarea bicicletei ca mijloc ecologic de deplasare si transport urban, inclusiv prin promovarea politicilor, reglementarilor si infrastructurilor necesare, sa promoveze cicloturismul ca forma de turism cu impact redus de mediu, inclusiv promovand "drumurile verzi" si traseele cicloturistice, si sa ia măsurile necesare admiterii accesului bicicletelor pe diguri şi incurajarii circulatiei biciclistice pe malul apelor si in arii naturale protejate.

- La Ministerul Internelor si Administratiei - sa promoveze realizarea infrastructurilor si altor masuri pro-biciclete de către autoritatile locale, precum si sa dea curs propunerilor noastre de modificare si completare in favoarea biciclistilor a regulamentului de aplicare a codului rutier.

- La Ministerul Sanatatii Publice - sa promoveze bicicleta ca mijloc de combatere a sedentarismului si bolilor cardiovasculare si promovare a sanatatii publice.

- La Agentia Nationala pentru Sport - sa promoveze mai puternic ciclismul, atat ca sport de performanta, cat si ca sport de masa / pentru toti, cuprinzand toate ramurile si disciplinele existente pe plan international.

Ne propunem transmiterea unui mesaj catre Ministerul Turismului, cu privire la initiativa de a demara "Proiectul de Hotarare a Guvernului privind 'organizarea Retelei Nationale de Trasee Cicloturistice'" (acest proiect asteapta de aproape 10 ani in sertarele ministerelor, un aviz favorabil!!);

https://velorutia.ro/media.html

Finantatori: Fundatia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc & CEE Trust
Sponsorii  "Marsului Velorutionarilor": Veloteca, CarpatBike, URBB, Garmin, Brand Pilot
Partenerii  "Marsului Velorutionarilor": Fundatia "Mereu Aproape", Federatia Biciclistilor din Romania si Coalitia Nationala ProVELO.
Parteneri media: Green Report, Antena 1, Antena 3

 BATE ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA este o  organizaţie nonprofit inscrisa in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor sub nr. 61 din 15.07.2004.
Certificat de Inregistrare Fiscala (C.I.F.):
Autorizatie: / PJ/ 01.07.2004 
Donaţiile sunt binevenite!
Puteţi face donaţia intr-unul din conturile asociaţiei BATE ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA:
RO 91 RZBR 0000 0600 0521 3087 RON, Raiffeisen Bank - Dorobanti, Bucureşti
RO 88 RZBR 0000 0600 0915 1826 EUR, Raiffeisen Bank - Dorobanti, Bucureşti

INFO: Telefon:,,
e-mail: , www.batesaua.ro, velorutia.ro
ADRESA DE CORESPONDENŢĂ: Str. Levantica nr 37, sector 3, Bucureşti

BATE ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA este afiliată la Coaliţia Naţională PROVELO si membra fondatoare a FEDERATIEI BICICLISTILOR DIN ROMANIA