Un proiect al

Cu sprijinul financiar:
Inchirieri biciclete

Rastele in Bucuresti

"REVOLUŢIA PE DOUĂ ROŢI" a Inceput In şcoli,
cu "armament" de la Primăria Generală!

Asociaţia BATE ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA a declanşat In această primăvară campania "VELORUŢIA INCEPE DIN ŞCOALĂ", avand ca obiectiv educarea directă a tinerilor cu privire la beneficiile mersului pe bicicletă, dar şi educarea indirectă a părinţilor şi a profesorilor!

In luna mai, Primăria Generală a Bucureştiului a adus armament greu In dotarea tinerilor "veloruţionari": In jur de 90 de biciclete (cu tot cu echipament de protecţie, genunchiere, cotiere, manuşi), puse la dispoziţia şcolilor şi a liceelor situate In zona benzilor de bicicletă deja existente, astfel Incat, odată Incurajată deplasarea tinerilor pe bicicletă spre şcoală, să existe şi posibilitatea de a utiliza infrastructura deja pregătită. Mai mult decat atat, Primăria Capitalei a aranjat să fie dotate şcolile şi cu rastele de bicicletă, astfel Incat, odată ajunşi la şcoală, tinerii să aibă un loc amenajat şi păzit pentru parcarea In siguranţă a bicicletelor.

Proiectul este In plină desfăşurare. Pană In prezent au avut loc Intalniri cu tinerii de la:
- Liceul Teoretic "George Coşbuc" (str. Olari nr. 29-31),
- Şcoala Generală nr. 11 (str. Monetăriei nr. 5)
- Şcoala Generală nr. 117 (str. Fabricii nr. 22)
- Şcoala Generală nr. 17 (str. Petofi Sandor nr. 16)
- Şcoala Generală nr. 70 (str. Tiglina nr. 37)
- Şcoala Generală nr. 75 (str. Petraşcu Gh. nr. 49)
- Şcoala Generală nr. 146 (Şos. Panduri nr. 42)
- Şcoala Generală nr. 195 (str. Lunca Bradului nr. 2)
- Palatul Copiilor (Bulevardul Tineretului nr. 8-10)

Lupta cu mentalitatea bucureştenilor se dă acum In şcoli, acolo unde tinerii Incă nu au fost "virusaţi" de imaginea autoturismului-vedetă, acolo unde provocarea mersului pe două roţi este Incă o cinste, nu o ruşine.

Proiectul beneficiază de finanţare din partea Fundaţiei pentru Parteneriat (Miercurea Ciuc) / Apemin Tuşnad,
Există şi un parteneriat cu Primăria Sectorului 1, care are ca obiectiv amplificarea proiectului ?Veloruţia Incepe din şcoală? pe raza sectorului 1. Această colaborare include demararea unor proiecte de instalare a parcărilor de biciclete In faţa unităţilor de Invăţămant din sectorul 1, In faţa instituţiilor publice, precum şi realizarea unei infrastructuri specifice bicicletei In parcurile sectorului. Deasemenea, au fost luate In calcul şi noi benzi de bicicletă amplasate In contrasens, pe străzile cu sens unic ale sectorului.

Traseele de bicicletă finalizate la această oră, sunt:
traseu R1: Piaţa Unirii - Splaiul Independenţei - Şos. Cotroceni (bucla de sens invers pe Str. Gh. Marinescu, Str. Dr. Bagdazar, Şos. Panduri, Bd. Geniului) - Bd. Iuliu Maniu
traseu R2: Bd. Unirii - Piaţa Constituţiei - cu bifurcaţie In formă de T pe Bd. Libertăţii
traseu R3: Bd. Unirii - Piaţa Alba Iulia - Bd. Decebal - Piaţa Muncii - Bd. Basarabia - Str. Bucovina - Bd. Baba Novac - Str. Campia Libertăţii, şi se desparte In două bucle: 
- Bd. Liviu Rebreanu - Bd. Nicolae Grigorescu - Constantin Brancuşi
- Bd. Liviu Rebreanu - Bd. Camil Ressu - Bd. Nicolae Grigorescu

In urma demersului asociaţiei BATE ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA, Primăria Bucureşti a demarat un proiect de instalare a unor panouri de ghidare şi informare amplasate pe traseele de bicicletă, astfel Incat tinerii capitalei să Inţeleagă mai clar ce destinaţie au acele benzi de bicicletă, de unde vin, unde se duc şi ce reglementări trebuie respectate pe parcurs.

Orice şcoală, liceu sau facultate interesată de instalarea unor rastele de bicicletă In incinta şcolii este invitată să solicite informaţii suplimentare la datele noastre de contact:
021

Orice director, diriginte sau părinte interesat de achiziţionarea unor pachete de materiale educative detaliate ("Extras din Codul Rutier cu privire la circulatia pe două roţi", "Manual de siguranţă pe bicicletă, etc"), este invitat să solicite informaţii suplimentare la datele noastre de contact:
021

SPONSORII PROIECTULUI:
www.veloteca.ro