Un proiect al

Cu sprijinul financiar:
Inchirieri biciclete

DIN 2008, VELORUTIA INCEPE DIN SCOALA

Conştienţi că "VELORUŢIA INCEPE DIN ŞCOALĂ", in condiţiile in care tinerii sunt mult mai energici, mai curajoşi şi mai dornici să schimbe ceea ce părinţii lor NU vor, NU pot sau NU ştiu, ne-am hotărat ca din anul 2008 să inoculăm microbul 'velo' in randul tinerilor. Vrem să facem o veloruţie plină de vibraţii pozitive, de veselie, de zburdălnicie, de optimism, de candoare, de inocenţă, de tot ceea ce oamenii mari nu mai au timp, putere şi chef să fie. Sperăm că indemnurile Micilor Prinţi şi Prinţese vor convinge 'oamenii mari' să FRANEZE cursa inarmărilor cu maşini, bolizi şi cai putere.
       
Sprijiniţi financiar de Fundaţia pentru Parteneriat / Miercurea Ciuc şi Apemin Tuşnad am declarat stare de necesitate in şcoli, licee şi facultăţi. Acolo unde noua generaţie işi formează caracterul, personalitatea şi valorile. Acolo unde dragostea pentru natură, pentru aproape şi pentru frumos este in plină efervescenţă.
Proiectul se va derula incepand din anul 2008, pe o durată nedeterminată, in fiecare semestru.
La sf?rşit, ne vom strange jucăriile, caietele şi cursurile şi vom pleca in vacanţă. La ciclo-turism !

Dacă sunteţi de acord cu noi, dacă sunteţi interesaţi să daţi tinerilor un viitor mai curat, mai sănătos şi mai frumos, atunci luaţi aminte :
[PENTRU SĂNĂTATEA DUMNEAVOASTRĂ, EVITAŢI EXCESUL DE CARBURANŢI]

Milităm cu indarjirea specifică adolescenţei, dar cu zambetul pe buze, pentru un oraş mai simpatic, aerisit şi cu vedere la orizont. Intrebare: vă place să călătoriţi şi in afara oraşului? Pe locul de la geam? Vă propunem bicicleta: aveţi loc la fereastra deschisă, pe ambele părţi! De pe bicicletă se vede atat cerul, cat şi pămantul. Şi toată lumea va fi a voastră...

Scopul principal al proiectului "Veloruţia incepe din şcoală" este de a conecta tinerii cu şcoala prin drumuri fără trafic sau de trafic liniştit de mers pe jos sau cu bicicleta, pentru crearea unui mediu sigur şi atractiv ce dă elevilor increderea de a merge pe jos sau cu bicicleta la şcoală.
Mai mult decat atat: vrem ca tinerii să poată merge in siguranţă, confortabil, cu bicicleta la muzeu, la film, la Internet Cafe, la terasă! Dar pentru asta, trebuie să ii convingem pe cei care nu ne mai bagă de mult in seamă, că avem nevoie de rastele, parcări, paznici şi drumuri pentru biciclete. Trebuie să ii convingem că nouă nu ne este frică, nici jenă, nici incomod, nici greu să pedalăm. NU ne aşteptăm să ne dea părinţii sau profesorii (cu forţa) libertatea de a merge cu bicicleta. Vrem să le-o redăm noi LOR! Cu forţa!

Am descoperit că orice bicicletă poate fi personalizată. Acum, putem să ne exprimăm şi noi prin bicicletele noastre: colorate, complicate, bricolate, adaptate, asortate... Bicicletele părinţilor, greoaie şi simpliste, sunt bune de muzeu. Noi le vrem pe ale noastre libere să ne ducă unde şi pe unde vrem, cum vrem, cand vrem!

Asociaţia "BATE ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA" propune o Pace Pietonală, in colaborare cu pietonii - aliaţii noştri in această luptă, şi apelăm la implicarea elevilor, părinţilor simpatici şi profesorilor binevoitori ?n demersul de introducere a mersului pe jos şi pe bicicletă in activitaţile de zi cu zi ale familiilor sufocate de aglomeraţia auto, de praful şi poluarea generate de acestea. Aşteptăm voluntari care ne pot scrie la adresa .
Inrolaţi-vă acum in VELORUŢIE (o revoluţie pe doua roţi)! Este simplu să participaţi la această campanie. Vizitaţi velorutia.ro/blog, pledaţi on-line, completaţi chestionarul de pe www.batesaua.ro (nu durează mai mult de 5 minute). Site-urile oferă o multime de informaţii folositoare, precum şi o galerie foto unde puteţi trimite fotografii cu lucrurile minunate de care vă bucuraţi cand nu vă aflaţi in maşină.

Oferind o şansă bicicletei, ne vom caştiga drepturile şi vom putea transforma un oraş violent intr-un oraş liber, mai degajat şi mai atrăgător. Este evident beneficiul oferit de bicicletă mediului şi este cunoscută influenţa combustibililor fosili la schimbările climatice, la efectul de seră şi la poluarea locală.
Vă provocăm să faceţi publicitate cat mai mult acestui program, peste tot in ţară, prin scrisori, grupuri de chat, reţele de internet. Siturile vă pun la dispozitie o multime de informaţii pe care le puteţi difuza in lume.

Tratatul de la Bucureşti
Proiectul "VELORUŢIA INCEPE DIN ŞCOALĂ !" a primit un sprijin suplimentar de la Primăria Sectorului 1 Bucureşti, şi are parteneriate cu Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, cu Primăria Sectorului 1 Bucureşti, cu Biroul de Educaţie Ecocivică/Direcţia de Protecţie a Mediului din Primăria Municipiului Bucureşti, cu Brigada de Poliţie Rutieră/Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
Asociaţia "Bate Şaua"  beneficiază şi de sprijinul FEDERAŢIEI BICICLIŞTILOR DIN ROMANIA.

ACTIVITATI:
ŞCOLI / LICEE / FACULTĂŢI
- pregătirea şi propunerea unor programe de introducere a bicicletei in viaţa instituţiei de invăţămant, prezentate corpului profesoral; programele includ propuneri de instalare de rastele de biciclete, de asigurare a pazei acestora..., de a organiza concursuri, de a face educaţie etc
- promovarea bicicletei in randul şcolarilor, liceenilor, studenţilor
- organizarea de concursuri / campionate
- iniţiere teoretică şi practică
- realizarea şi difuzarea unor producţii radio
- iniţierea activităţilor de voluntariat pentru atenţionarea şoferilor care parchează pe pistele de biciclete

In anul 2007, organizaţia BateŞaua a demarat o campanie numită "VELORUŢIA. O REVOLUŢIE PE DOUĂ ROŢI !" [velorutia.ro] prin care lupta pentru dreptul locuitorilor Bucurestiului de a utiliza bicicleta ca mijloc alternativ de transport urban, utilitar si de agrement. Acum, suntem pregătiţi să continuăm cu o nouă strategie: inroland tinerii!

SPONSORII PROIECTULUI:
www.veloteca.ro

Bateţi Şaua, nu pierdeţi vremea (bună)!
GeoBateŞaua
Preşedintele Asociaţiei "Bate şaua să priceapa iapa"
Vice-Preşedintele Federaţiei Bicicliştilor din Romania

Mai multe detalii, puteţi solicita la datele de contact de mai jos :
 
811