Un proiect al

Cu sprijinul financiar:
Inchirieri biciclete

Sesizarea BPR

Batem Saua ca sa priceapa toti soferii ca nu au voie sa isi parcheze conservele pe pistele de biciclete! Ne abtinem sa batem fierul caroseriilor cat e cald, si ne multumim sa distribuim fluturasi de informare si de atentionare. Mai nou, avem si sprijinul Brigazii de Politie Rutiera (BPR), la care vom face apel de cate ori va fi nevoie!
Sofer azi, biciclist maine! De aceea, e bine sa fie pregatita toata lumea!
Nu dorim sa se trezeasca cineva NE-informat, dar amendat si/sau penalizat!

- Biciclistii si mopedistii vor fi amendati daca nu vor circula pe pistele amenajate special pentru ei, acolo unde acestea exista.
- De asemenea, vor fi sanctionati
atat conducatorii de autovehicule care opresc sau stationeaza pe aceste piste, cat si pietonii care le folosesc.
- Biciclistii si mopedistii care vor fi surprinsi ca circula pe partea carosabila, desi au posibilitatea sa se deplaseze pe pista special amenajata, vor fi sanctionati cu
6 - 8 puncte amenda.
- La intersectii, biciclistii vor respecta semnalele semafoarelor special instalate pentru acestia, iar acolo unde ele lipsesc, traversarea se va
face pietonal, dupa ce au coborat de pe bicicleta si la culoarea verde a semaforului.
-
Totodata, conducatorii auto care vor stationa sau opri pe banda de biciclete vor fi sanctionati cu doua sau trei puncte amenda si doua puncte penalizare.
- La
fel si pietonii (cu doua sau trei puncte amenda) care circula pe pistele pentru biciclete, amenajate si semnalizate corespunzator.


Daca aveti ceva de semnalat, raportat, parat, dat in gat in legatura cu un participant dezordonat la trafic sau un abonat la stationarea interzisa, va invitam sa incarcati arma ca niste adevarati "velorutionari" si sa ii trageti o reclamatie sfanta, dreapta si corecta, aici:
RECLAMATII SI SESIZARI / BRIGADA DE POLITIE RUTIERA

NU trebuie sa va retineti. Este dreptul vostru/nostru!
Un oras civilizat, cu un trafic civilizat, se mentine numai cu oameni civilizati si educati.
NU asteptati sa faca echipajul de politie TOT!