Un proiect al

Cu sprijinul financiar:
Inchirieri biciclete

Elevii si bicicleta in Marea Britanie

Daca Marea Britanie poate, atunci si noi trebuie SA INCURAJAM COPIII SA MEARGA CU BICICLETA !

Mersul copiilor pe bicicleta trebuie incurajat, spune Cycling England, program in cadrul caruia se fac multe studii despre utilizarea bicicletei.

Pe vremuri, varsta medie la care parintii puteau merge cu bicicleta pe strada era de zece ani. Astazi ea se ridica la 12 ani.

Unul din trei parinti (35%) puteau merge la scoala cu bicicleta, dar astazi doar unul din cinci (18%) le permit copiilor lor sa faca acest lucru. Doar 4% din copii merg in mod regulat la scoala cu bicicleta.
Parintii nu-i mai lasa pe copii sa mearga cu bicicleta pe drumurile locale ; 81% dintre parinti le interzic copiilor sa mearga in voie cu bicicleta, sau le limiteaza mersul pe bicicleta, in asa fel incat in  Marea Britanie se observa  o crestere a numarului de copii "Cul-de-sac"  - copii carora li se restrictioneaza accesul la circuitele cicliste din zonele in care locuiesc.

Cand au fost intrebati ce i-ar face sa se simta mai in siguranta in ceea ce priveste mersul pe bicicleta al copiilor lor fara supravegherea adultilor, cea mai populara masura luata de parinti o reprezinta cursurile de ciclism (52%). Iar doua treimi (64%) dintre parinti si-au dat seama ca copiii lor nu au suficienta incredere sau indemanare ca sa mearga cu bicicleta pe strada. Cel mai important motiv pentru care parintii nu si-au lasat copiii sa mearga cu bicicleta este siguranta (36%), desi doar 3% au declarat ca stiu pe cineva care a avut un accident.

Aceasta teama a avut ca rezultat ca doar un sfert dintre copii (29%) au voie sa mearga cu bicicleta fara supravegherea parintilor. In vreme ce trei sferturi (75%) dintre copii au voie sa mearga cu bicicleta ca sa se recreeze in weekend sau dupa scoala, doar unul din cinci (19%) au voie sa-si foloseasca bicicleta ca mod de a ajunge din punctul A in punctul B in timpul saptamanii.

Phillip Darnton, Presendintele Cycling England, spune : "Acest sondaj subliniaza rolul important al cursurilor de ciclism pentru a le da copiiilor indemanarea si increderea necesare pentru a merge cu bicicleta pe strada, si pentru a le da parintilor asigurarea ca progeniturile lor sunt pregatite sa faca acest lucru. Grija pentru siguranta este de inteles, dar trebuie sa ne amintim ca accidentele de pe strada sunt in scadere pe termen lung. Orice parinte vrea sa-si stie copilul in siguranta, dar acestia nu-si pot desfasura viata doar in masina parintilor, doar pe strazile din vecinatatea locuintei lor, devenind incapabili sa se aventureze mai departe de casa !".  

Cycling England este un organism national de coordonare a dezvoltarii biciclismului pe teritoriul Marii Britanii. Este conceput pentru a crea conditiile necesare dezvoltarii procesului de utilizare a bicicletei, mai sigur si mai confortabil. Cycling England a fost lansat / creat de Ministerul pentru Transport Local in martie 2005.

In Romania, asociatia "BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA", cu sprijinul FEDERATIEI BICICLISTILOR DIN ROMANIA, si-a propus sa stimuleze Primariile, Consiliile Locale, Inspectoratele Scolare, Ministerul Educatiei, Ministerul de Interne si sa demareze un amplu program de educare a tinerilor in privinta beneficiilor mersului pe bicicleta. Unitatile de invatamant trebuie dotate cu rastele / parcari de biciclete sigure, echipament sportiv si de protectie pentru uz didactic, instructori specializati.
Mai multe detalii aici:
[http://www.batesaua.ro/Bicicleta-Proiecte-TanarulVelorutionar.php]
[https://velorutia.ro/activitati/categorie-3.html]
Asteptam si voluntari care doresc sa se implice in programele educative.
Va invitam sa ne contactati la datele de contact de aici:[contact]
sau sa trimiteti direct un mesaj la adresa .