Petrom a priceput. Acum bate saua sa priceapa si … iapa.

Studiind problema traficului si solutiile de re-echilibrarea a acestuia, am inteles ca unele dintre sursele marilor aglomerari urbane sunt si corporatiile cu sedii imense si sute / mii de angajati. De asemenea, marile cladiri de birouri, care adapostesc zeci de sedii ale unor firme mici. Toate acestea au un mare defect (datorat arhitectilor,
 proprietarilor si autoritatilor locale care nu au stiut si nu au vrut sa ia in calcul aceasta problema): nu ofera spatii de parcare auto. Din acest motiv, angajatii si clientii sunt obligati sa parcheze pe stradutele laturalnice sau in plin bulevard principal.

Asociatia Bate Saua sa Priceapa Iapa propune urgent instalarea de parcaje de bicicleta specializate in incinta / in fata tuturor acestor sedii / cladiri, pentru incurajarea angajatilor, colaboratorilor sau clientilor sa vina cu bicicleta la sediul lor. Nimeni nu vine pe bicicleta daca nu are confort si siguranta la destinatie.

Am reusit sa convingem mega-marea corporatie Petrom de aceasta realitate si am propus aceasta solutie!
Am reusit sa identificam in sfarsit surse de import ale rastelurilor!
Am reusit sa “dotam” cele aproximativ 10 sedii Petrom din Bucuresti si Ploiesti cu rastele ultra-moderne si aratoase!
Acum trebuie sa incepem sa facem educatie in randul angajatilor. Sa sprijinim Petrom sa includa cultura bicicletei in cultura lor organizationala.
Am reusit si sa convingem Petrom sa prezinte acest demers printr-un eveniment public.
Iar Petrom a reusit sa atraga atentia mass-mediei, vedetelor, jurnalistilor si studentilor, printr-un eveniment/concurs cu probe, premii si concerte dedicate Zilei Mondiale a Mediului.
Mai mult, am reusti sa ii convingem sa tiparim un pseudo-ghid al biciclistului, care contine si un extras din regulamentul de aplicare a Codului Rutier cu privire la circulatia pe bicicleta. Ne-am gandit ca nu
 este suficient doar sa indemni omul sa se deplaseze pe bicicleta, trebuie sa il si informezi cu privire la drepturile si obligatiile pe care le are in trafic.

Dupa ce ne vom face treaba, vom incerca sa tinem sub observatie ce face Petrom in continuare.
Mentalitatea romanilor nu se schimba printr-un singur gest.
Trebuie consecventa si determinare.
Daca aveti sugestii sau idei, tineti legatura cu noi.

Tema:
Daca si tu lucrezi intr-o multinationala sau intr-o cladire cu multe birouri si putin spatiu de parcare, incearca sa afli concret cate locuri de parcare ofera compania / administratorul. Trimite un mesaj pe adresa  si da-ne de stire. Poti sa te implici in campania noastra de informare si educare a mediului corporatist prin care urmarim instalarea de rastele de bicicleta (pazite) in fata sediilor. NU astepta sa iti poarte altii de grija, trebuie sa ne ajutam intre noi!

Pentru oferte de rastele de toate felurile, modelele si preturile, ne
 poti contacta la !

Articole similare:

  1. Asociatia Bate Saua sa Priceapa Iapa premiata la Gala Participarii Publice Asociaţia „BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA” a fost premiata...
  2. Petrom sprijina tinerii velorutionari 200 de caiete de notite si pixuri vor fi date...
  3. Rastele de biciclete la sediile Petrom Compania Petrom S.A., ca urmare a propunerii facute de Asociatia...
  4. Petrom alearga in continuare, pe jos – editia a IV-a, 2009 Petrom organizeaza cea de-a patra editie a Crosului Petrom, duminica,...
  5. Batem saua sa priceapa Metrorex Vezi videoclipul aici Inceput cu cativa ani in urma, demersul...

Leave a Reply