Archive for Octombrie, 2010

Kruder & Dorfmeister la “Dictionarul de sunete”

Marţi, Octombrie 26th, 2010

Unul din cronicarii muzicali de la Amazon.com, Daniel Shumate, are o inspirata descriere a muzicii tripper-ilor vienezi Peter Kruder & Richard Dorfmeister.
Kruder & Dorfmeister „frig” beat-urile ca pe un delicios schnitzel vienez: percutie „crocanta”, melodii „fragede”, o „aroma” subtila de bass, peste care se arunca citeva „ingrediente” electronice proaspete.

http://www.europalibera.org/content/article/2199816.html

Biciclete 2011, biciclete pliabile, biciclete de oras, biciclete copii la Veloteca

Se fura in Bucuresti! Noi nu facem nimic?

Miercuri, Octombrie 20th, 2010

Iata mesajul pe care mi l-a trimis un jurnalist colaborator (Vlad Ursulean). Mai jos veti putea citi si raspunsul meu.

Salut!

Mi-am furat bicla de 16 ori prin oras sa vad ce se intampla, daca intereseaza pe cineva. Am taiat 16 lacate ca tzaranu’, zgomotos, cu un bomfaier, ziua in centrul Bucurestiului. Ghici ce s-a intamplat?Am scris despre asta il RL: http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/cat-de-greu-e-sa-furi-o-bicicleta-in-capitala-video-203117.html
si am filmat totul, am facut un montaj si l-am pus pe youtube: http://www.youtube.com/watch?v=eFLMa_WNvvE
Luati-va antifurturi bune
Bafta,
Vlad”
Eu am raspuns :
Revoltator.

Tot asa nu le pasa romanilor nici de organizatii militante, sau de semenii lor care incearca sa faca ceva pentru binele comun.

Dar nu e de ajuns sa faci doar o “dovada” a acestui lucru… e ca si cum eu as face dovada ca nu avem pe unde merge cu bicla si m-as opri aici.
Ar trebui sa vii alaturi de ”BateSaua” sa lucram la mult mai multe. [Impreuna. Caci observ ca multi romani prefera sa lucreze individual si in final rezultatele sunt minore.]
Legislatie, administratie, protectie, educatie. Eu ma vad periodic cu cei de la Politie (rutiera) si am putea declansa o alta colaborare. Pana acum fac educatie cu ei in scoli, si proiectul Patrula Velo pe strazi, dar care are doar caracter educativ.
Succes mai departe!
Bateti Saua, nu pierdeti vremea (buna)!
GeoBateSaua”

Muzica electronica in Egipt

Marţi, Octombrie 19th, 2010

Recomandarea lui Lucian de saptamana asta a fost inregistrata intr-o piramida egipteana… n-are nicio legatura cu bicicletele, dar eu am ascultat-o visand sa fac odata o tura cu bicla prin Egipt 

http://www.europalibera.org/content/article/2186714.html

Biciclete 2011, biciclete pliabile, biciclete de oras, biciclete copii la Veloteca

Un dialog despre infrastructura biciclistica in Bucuresti

Marţi, Octombrie 19th, 2010

In cadrul Grupului de Lucru din Primaria Generala (infiintat acum un an si jumatate la cererea mea si a unor parteneri ONG) am solicitat mai multe chestii celor din primarie, printre care si introducerea standardelor europene privind caile de comunicatie pentru biciclete… Unele propuneri / solicitari au fost deja luate in calcul, cum ar fi lucrarea de mare anvergura de pe noul Bulevard Uranus (de la Piata Victoriei, Buzesti, pana la strada Uranus de dincolo de palatul Parlamentului) care va avea banda de biciclete amplasata direct pe carosabil, lata de 1,7 m etc…
Iata un dialog la Bucuresti FM, unde l-am prins pe Directorul Directiei Transporturi din PMB, Ioan Dedu, in direct si l-am facut sa promita in public ca ne va sustine cererile. Eu voi merge sa discut din nou cu el o serie de propuneri concrete pe care le am de facut.
Asculta interviul aici

Suie Paparude

Vineri, Octombrie 8th, 2010


Canta din 1993, au 8 albume, cel mai nou se numeste “E suflet in aparat”, si a fost lansat oficial la 23 septembrie pe internet, de unde poate fi descarcat pe gratis. Numele ultimului album descrie exact ce e, de fapt, muzica electronica a celor de la Suie Paparude, anume un aparent paradox: Suie Paparude sint cea mai underground trupa din mainstream-ul romanesc.

http://www.europalibera.org/content/article/2175330.html

Biciclete 2011, biciclete pliabile, biciclete de oras, biciclete copii la Veloteca

Campania RRA Romania Pe Bicicleta

Vineri, Octombrie 1st, 2010

EVENIMENT – CAMPANIA RRA „ROMaNIA PE BICICLETa”

(1 octombrie, orasul Seini, judetul Maramures)
Sub sloganul „Ca sa nu urci pe pereti in trafic, te urci pe bicicleta!”, campania „Romania pe bicicleta”, initiata de RADIO ROMANIA ACTUALITATI, organizeaza, vineri, 1 octombrie, intre orele 16:00 si 18:00,  evenimentul „La Seini, se(n)ini pe biciclete”!

Este vorba de Marele Mars al Bicicletelor (prima editie), ce va avea loc in orasul Seini, judetul Maramures (acolo unde in fiecare gospodarie exista cel putin o bicicleta!). Este o actiune inedita pentru promovarea sanatatii prin miscare si protectia mediului, dar si pentru promovarea bicicletei ca mijloc alternativ de transport.

Cu aceasta ocazie vor avea loc si concursuri cu premii in biciclete si accesorii de sponsori consacrati in domeniul ciclismului.

Recomandata si de Asociatia BATESAUA SA PRICEAPA IAPA, actiunea se va incheia cu un mini-concert al Ansamblului Folcloric National „Transilvania”, pe scena amplasata in centrul orasului, cu participarea interpretilor Nicolae Sabau si Andrei si Stefan Petreus.

Evenimentul de la Seini se va transmite in direct intre orele 16:00 si 18:00, atat on-air la Radio Romania Actualitati, in emisiunea Obiectiv Romania, cat si on-line pe www.romaniaactualitati.ro, unde vor putea fi vizionate live imagini din timpul concursurilor, Marelui Mars al Bicicletelor si concertului de muzica traditionala maramureseana. In calitate de Vice-presedinte al Federatiei Biciclistilor din Romania, GeoBateSaua va intra in direct, telefonic, cu cei din Seini, in cursul dupa amiezii.

Pentru informatii suplimentare:
Daniel Ruse – redactor sef adjunct RRA (tel: )