Archive for August, 2010

Patrula Velo prin ploaie!

Marţi, August 31st, 2010

O noua iesire la sfarsit de vara menita sa deschida apetitul Brigazii Rutiere a Capitalei pentru incurajarea utilizarii bicicletei. Doi politisti si 6 voluntari ai Asociatiei Bate Saua am pornit cu mult elan sa distribuim diferite materiale teoretice utile, atat soferilor cat si biciclistilor. Am ales Piata Victoriei deoarece este un nod de trafic biciclistic dar si o zona aglomerata din punct de vedere automobilistic. Lucrarile de pe Aviatorilor ii faceau pe soferi sa stea mult la coada, in timp ce noi le puteam vorbii pe larg despre principalul beneficiu al bicicletei : eliminarea cozilor auto! Discursul prolific ne-a fost insa intrerupt cu sadism de o nemeritata, scurta ploaie de toamna. Am distribuit cateva sute de volante cu Extras din Codul Rutier si ne-am scurs plouati dar veseli catre sediile unde ne asteptau prosoape uscate, ceaiuri si cafele fierbinti. A venit toamna !

Multumiri:      Silviu H,  Adam C,  Oana D,  Bogdan A,   Alex B si reprezentantilor Brigazii Rutiere.

(mai mult…)

Un interviu la Radio Europa Libera

Luni, August 30th, 2010

Unul dintre cei care m-au incurajat si sustinut incepand cu anul 2005 (cand am organizat primul meu mars de protest) este Lucian Stefanescu. Cu el am avut un permanent dialog Bucuresti-Praga si retur atat pe teme urbane cat si turistice. In urma vizitei lui la Bucuresti am mai facut o mica discutie inregistrata pentru postul de radio care l-a consacrat. Radio Europa Libera fiind un post de radio militant ar putea reprezenta pentru noi o porta-voce specializata in revolutii, si de ce nu, in velorutii !?

Puteti asculta interviul aici

Vesti noi de la Metrorex

Joi, August 26th, 2010

In urma deciziei Metrorex de a permite in weekend transportul bicicletelor cu metroul, am trimis urmatoarea scrisoare deschisa.
Poate a influentat intr-in fel sau altul decizia anuntat zilele trecute:

“Administratia S.C.Metrorex S.A. informeaza publicul calator ca actiunea privind accesul in metrou in zilele de weekend a biciclistilor a fost bine primita de catre acestia, constatandu-se modul civilizat in care s-a inteles demersul nostru, neinregistrandu-se nici un eveniment….

Pe aceeasi linie se inscrie si actiunea de montare a unor rastele cu destinatia “parcare biciclete” in proximitatea acceselor la principalele statii de metrou, pentru parcarea de catre biciclisti a bicicletelor si in alte zile decat cele de weekend si continuarea calatoriei cu metroul.
S-a finalizat de curand montarea de rastele pentru depozitarea bicicletelor, pe parcursul timpului in care biciclistii utilizeaza metroul, la statia Piata Victoriei 1, accesul dinspre Guvern, urmand a se continua amenajarea de parcari pentru biciclete, suprateran, si la alte statii de metrou.”

Corul Biciclistilor la Metrou

Miercuri, August 25th, 2010