Archive for Aprilie, 2010

Cu bicicleta la Serviciu

Vineri, Aprilie 30th, 2010

Programul “Cu bicicleta la serviciu” este derulat de asociatia “BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA” in cadrul campaniei ‘VELORUTIA I’, cu sprijin din partea GEF-SGP & UNDP.

Manifest “PREFER CU BICICLETA LA PIATA”

Vineri, Aprilie 30th, 2010

Noi distribuim acest mesaj in pietele si expozitiile cu vanzare traditionale, acolo unde Asociatia BateSaua este invitata sa participe. L-am distribuit si la Mall.
Descarca, daca vrei, manifestul nostru si da-l mai departe!

Documentul Manifest “PREFER CU BICICLETA LA PIATA”

Programul “Cu bicicleta la piata” este derulat de asociatia “BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA” in cadrul campaniei ‘VELORUTIA’, cu sprijin din partea GEF-SGP & UNDP.

Detalii plecare Marsul Cu Bicicleta la Mare Bucuresti – Amara – Constanta

Joi, Aprilie 29th, 2010

Detalii Plecare actualizate:
Sambata 1 Mai 2010

Descarcati aici Regulamentul de Participare la Mars cu informatii detaliate (.pdf)


1. Adunare:
Parcul Circului – Aleea Circului dinspre Stefan cel Mare.
2. Intervalul orar pentru adunare: 08.00 – 08.30
3. Intervalul 08.30 – 09.00: Prezentare regulament, distribuire tricouri, apa, batoane energizante, echiparea masinilor de insotire cu cele necesare, predarea rucsacilor si / sau corturilor din partea participantilor catre masinile de insotire
4. Intervalul
09.00 – 09.30: filmari, interviuri etc.
5. Plecare: 09.30
6. PLECARE prin Bucuresti: traversare parcul Circului – iesire pe Bd. Lacul Tei – Str. Dna Ghica – Sos. Colentina – Sos. Fundeni – Sos Pantelimon – Bd. Biruintei
7. Traseu Bucuresti – Amara:
Bd. Biruintei – Branesti – Belciugatele – Fundulea – Lehliu Gara – Drajna – stanga spre Slobozia – Amara.
8. Traseu Amara – Constanta:
Amara – Slobozia – Tandarei – Giurgeni – Vadu Oii – Harsova – Crucea – Dorobantu – N. Balcescu – M. Kogalniceanu – Constanta

DESCARCATI AICI TRASEUL IN FORMAT .jpg , .gdb si .kml ARHIVATE .zip

Am pedalat impreuna cu bicicleta la serviciu

Joi, Aprilie 29th, 2010

Multumesc tuturor antreprenorilor din JCI (Junior Chamber International) alaturi de care am putut organiza acest prim eveniment “Business pe Bicicleta/ Cu Bicicleta la Serviciu”, dar si tuturor participantilor care ni s-au alaturat astazi dimineata in plimbarea matinala de La Sosea.
Salutari celor de la Federatia “Urmeaza-ti Pasiunea”, La Pedale, Cicloteque, FaSport.ro, prietenilor nostri din Brompton Fan Club
Am reusit sa atragem atentia mass-media dar si a tuturor soferilor care stateau la coada in drumul matinal, motorizat, obositor si necastigator!
Noi am pedalat veseli, cu gandul ca pe bicicleta avem mult mai multe avantaje atat emotionale cat si financiare.
Am stabilit cu noii parteneri Bate Saua, JCI organizarea periodica a unor noi evenimente velo “Business pe Bicicleta/ Cu Bicicleta la Serviciu”

Cu Bicicleta la serviciu aprilie 2010

Luni, Aprilie 26th, 2010

Asociatia BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA in parteneriat cu asociatia JCI Bucuresti lanseaza proiectul “Business pe bicicleta”!

Pune-ti costumul si cravata, fusta si jacheta si hai pe bicicleta!

Bate Saua sa Priceapa Iapa” si “Junior Chamber International” Bucuresti organizeaza joi, 29 aprilie 2010, pe traseul Piata Victoriei – Sos. Kiseleff  – Parcul Herastrau, prima editie a evenimentelor din proiectul “Business pe Bicicleta”.

Pagina dedicata a Comunicatului de Presa aici

Rastel nou la intrarea in parcul Herastrau dinspre Pta Ch. de Gaulle

Luni, Aprilie 19th, 2010

Mi-a placut sa vad in sfarsit un rastel plin de imaginatie. NU are un rol foarte eficient, caci nu stiu cati plimbareti pe doua roti isi vor pune bicicleta chiar la intrarea in parc. Nu stiu nici daca o fi costat un milion de euro… Dar are un rol decorativ, de introducere a imaginii bicicletei in viata de zi cu zi a bucurestenilor. De peste un an de cand am dialog cu Radu Popa, directorul ALPAB, constat ca bicicleta reuseste sa isi faca din ce in ce mai mult loc in parcuri. Aparitia imaginii bicicletei in diferite forme sau aspecte este unul dintre obiectivele VELORUTIEI mele, pentru ca notorietatea acestui mijloc de deplasare romantic sa creasca pe nesimtite, in mintile infectate de virusul auto. Un astfel de rastel ar gazdui cu placere o Pashley, sau o Velorbis…

Bikewalk in 17 aprilie

Luni, Aprilie 19th, 2010

“Am mers pe piste, cit de in sir indian am putut. Politia ne supraveghea de departe si ne-a dat liber sa trecem la un singur rosu, din ce am vazut eu. In rest, liniste si discutii. Serios, cum ziceam si la Ciclopromenada, nu-i asa ca e frumos sa pedalezi si sa cunosti oameni si sa schimbi impresii?”
George Hari Popescu

http://www.cyberculture.ro/blog/2010/04/18/fie-sa-renasca-bikewalkul-stradal/

http://we3d.net/lucruri-frumoase/

Au inceput inscrierile la Marsul “Cu Bicicleta la Mare”

Miercuri, Aprilie 14th, 2010

Au inceput inscrierile pe pagina dedicata pe situl “www.cubicicletalamare.ro

DETALII INTOARCERE DE LA CONSTANTA – dupa Marsul Cu bicicleta la mare

Miercuri, Aprilie 14th, 2010

Referitor la intoarcere: este destul de greu sa promitem la toata lumea ca vom asigura transport gratuit, atat timp cat nu stim exact cati participanti vor fi.
Au fost situatii cand cei inscrisi nu s-au mai prezentat la Plecare, dar si cazuri cand au aparut unii neanuntati. Noi ne dorim sa participe cat mai multa lume, dar nu avem nicio garantie pana in ziua plecarii.

Asa ca: recomandarea mea este ca cei care au posibilitatea sa isi organizeze retragerea spre casa independent, sa o faca. Ori cu masini personale, ori pe bicicleta, ori cu trenul. In rest, probabil ca duminica dimineata vom face o lista finala cu doritorii transportului cu autocarul. La plecarea din Amara. Vor fi, ca de obicei, frustrari, dar asa se intampla mereu…. O sa incercam sa numim un responsabil cu coordonarea acestei actiuni de intoarcere, astfel incat sa nu apara confuzii si decizii incrucisate.

Trebuie sa ia toata lumea in serios faptul ca facem acest lucru intr-un spirit MILITANT, demonstrativ, in spirit turistic independent. Decizia de a participa trebuie sa se bazeze si pe implicarea unui mic efort personal, de a pedala sau de a cheltui niste bani ca in orice vacanta pe doua roti cu care noi toti participantii trebuie sa fim obisnuiti.

Eu sper sa gasim resurse sa asiguram transport pentru toti, dar chiar nu stiu la cati participanti sa ma astept!! )
Am mai aplicat si varianta colectarii banilor duminica dimineata si am chemat autocar pe banii celor care doreau.

Cu respect!

Bateti Saua, nu pierdeti vremea (buna)!
GeoBateSaua /

Joia Bicicletei – Clubul Sportiv Vointa Bucuresti – 29 aprilie 2010 ora 18:00

Luni, Aprilie 12th, 2010

Clubul Sportiv “Vointa Bucuresti” organizeaza in ultima Joi din fiecare luna o plimbare cu bicicleta personala in grup organizat cu scopul de a incuraja mersul cu bicicleta ca sport de masa, benefic sanatatii si mediului inconjurator:

(clic pentru a mari)

Cu Bicicleta la Targul Taranului Roman

Sâmbătă, Aprilie 10th, 2010