Archive for Martie, 2010

Bate Saua la Outdoor Active – intre 15 -18 aprilie 2010

Miercuri, Martie 31st, 2010

Ai spirit de aventura si crezi ca in orice moment al vietii trebuie sa te simti liber?

La OutdoorActive, intre 15 -18 aprilie 2010 sigur gasesti ceva de facut. Aici vor fi prezente ultimele aparitii in materie de timp liber, relaxare, sporturi extreme, biciclete, echipamente pentru jogging, echipamente montane si de aventura.

In cadrul expozitiei vei gasi marci de succes din lumea bicicletelor. Pe toate acestea  le poti incerca gratuit pe o pista amenajata special cu ocazia acestui eveniment.

Daca iti place mirosul de iarba proaspata, de aer curat de padure  si privelistea muntilor  te asteptam la Aventura Parc sa traiesti live cele mai tari senzatii. Ia-ti si copiii, deoarece si ei se pot bucura de produse, surprize si miscare in aer liber.

Organizatorul targului, Avanz Fairs & Events asteapta peste 5000 de vizitatori interesati in cele 4 zile de targ. Programul este joi-duminica de la 10 – 22.  Intrarea este libera.

Va asteptam si la standul Bate Saua situat la exterior in fata intrarii principale. Acolo vom instala taraba cu aer curat si bicicletele gospodine.

Comunicat de Presa BateSaua Metrorex martie 2010

Marţi, Martie 23rd, 2010

In numele Federatiei Biciclistilor din Romania, in numele cetatenilor care utilizeaza Metroul bucurestean, asociatia “BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA” doreste sa aduca la cunostinta conducerii Metrorex si a publicului calator, ca TRANSPORTUL INTERMODAL este unul dintre elementele esentiale de planificare strategica a transportului urban, in toate marile aglomerari metropolitane.

Transportul intermodal presupune incurajarea (prin conditii de SIGURANTA si CONFORT) utilizarii diferitelor mijloace de transport non-poluante si eficiente spatial pentru a traversa zonele aglomerate ale oraselor sau pentru a acoperi in timp util distante mult prea mari pentru a putea fi parcurse pe jos sau cu bicicleta.

Descarcati Comunicatul de Presa aici

PRIMA ADUNARE GENERALA PE 2010 A FEDERATIEI BICICLISTILOR DIN ROMANIA

Luni, Martie 22nd, 2010

In perioada 19-21 martie 2010 a avut loc la Bucuresti o intalnire nationala a organizatiilor neguvernamentale care militeaza pentru promovarea utilizarii bicicletei, elementul central al reuniunii fiind adunarea generala anuala a Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).

Descarcati Comunicatul de Presa aici

Cu bicicleta la metrou – reportaj George Hari Popescu

Luni, Martie 22nd, 2010

Proiectul “Paper Girl”

Luni, Martie 15th, 2010

http://yazeero.blogspot.com/2010/03/romanian-papergirl.html

www.romanianpapergirl.com

Papergirl este un proiect de arta initiat in 2006, in Berlin, de Aisha Ronniger.

In stilul baietilor care distribuie ziare in SUA, lucrari de arta sunt rulate si distribuite de pe bicicleta pe strada, in mod aleator, trecatorilor. Oricine poate sa participe!

Intre timp, proiectul a fost adoptat si de alte orase din lume: Albany-NY, San Francisco, Cape Town, Portland, Charlotte, Sao Paulo si Northampton.
Ideea este aceea de a aduce arta catre public intr-un alt fel decat normal; de a surprinde oamenii si de a-i aduce in contact cu arta in viata lor de zi cu zi.

Motto-ul papergirl este: “Oricine primeste o rola e norocos si banii nu pot cumpara norocul!“, in plus, “E mult mai distractiv sa primesti ceva atunci cand nu trebuie sa dai nimic in schimb!“.
Ziarul” pe care il distribuim consta in lucrari de arta rulate impreuna. (mai mult…)