Archive for Ianuarie, 2010

Proiecte trasee de bicicleta prin Bucuresti

Vineri, Ianuarie 29th, 2010

Asociatia “Bate Saua sa Priceapa Iapa” a incarcat pe portalul www.HartaVelo.ro traseul Transcentral Urban Bucuresti, aflat in studiu de fezabilitate si cei 70 kilometri de trasee de biciclete proiectate, urmand a intra in constructie din 2010, toate fiind marcate cu linie rosie. Vrem sa demonstram astfel ca in Bucuresti incep sa prinda radacini diferite noi proiecte care speram sa incurajeze din ce in ce mai mult utilizarea bicicletei in mediul urban. Pe masura ce acestea se vor materializa, le vom marca cu culoarea albastra. Iata lista noilor artere principale de-a lungul carora Administratia Strazilor Bucuresti intentioneaza sa traseze benzile de bicicleta pe trotuare (din pacate…) : Soseaua Mihai Bravu, Bulevardul Stefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Calea Dorobantilor, Calea 13 Septembrie, Bd. Ghencea, Str. Brasov, Str. Drumul Taberei, Str. Drumul Taberei, Soseaua Virtutii, Bd. Timisoara si Calea Crangasi.

BATE SAUA PUNE HARTAVELO PE SITUL PRIMARIEI CAPITALEI!

Miercuri, Ianuarie 13th, 2010

In primavara lui 2009 am infiintat la Primaria Generala grupul de lucru pentru promovarea si sustinerea utilizarii bicicletei in Bucuresti. Ma simt bine sa constat ca efortul meu de a ajuta primaria a fost acceptat! Initiata pe principiul “Nu te intreba ce poate face Primaria pentru tine, ci mai degraba ce poti face tu pentru Primarie”, una dintre realizarile de care sunt mandru este ca in sfarsit, in urma unor insistente care au durat 3 luni, Directia de Protectie a Mediului din PMB care m-a sustinut a reusit sa aranjeze introducerea sitului www.hartavelo.ro pe pagina de “harti” a primariei capitalei, acolo unde pana in prezent figureaza doar harti ale administratiei locale.

De fapt este prima oara cand autoritatea noastra locala principala accepta si promoveaza public pe pagina de web proprie un proiect al unui reprezentant al societatii civile.

Ma bazez mereu pe o regula de aur personala: atunci cand ceri ajutorul cuiva, arata-i ca esti dispus sa ajuti si tu la randul tau… Eu sper ca exemplul acesta sa fie urmat si alte proiecte, caci la ora actuala sunt foarte constient (in naivitatea mea?) ca exista multe oportunitati si posibilitati de colaborare dar ca nu exista oameni cu initiativa care sa le dea curs.

Detalii AICI