Archive for Octombrie, 2009

Invitatie Platforma pentru Bucuresti, Sambata 31 octombrie

Marţi, Octombrie 27th, 2009

Platforma pentru Bucuresti va invita Sambata, 31.10.2009, la The Ark – Bursa Marfurilor Creative (Piata de Flori Cosbuc, Calea Rahovei, nr. 196A), de la ora 18:00, sa cunoasteti realizarile si proiectele de viitor ale organizatiilor semnatare ale Pactului pentru Bucuresti:

Invitatie eveniment

Locatie pe harta

Platforma pentru Bucuresti

Vineri, 23 octombrie, ora 19 – nu se admit absente!

Vineri, Octombrie 23rd, 2009

“Vine vremea rece, ne imbracam tot mai gros, ploua tot mai des si nu ne mai vine sa iesim din casa. Ne rezervam deja locuri in excursii pentru vacanta de Craciun si ne gindim cu ingrijorare la intretinerea la bloc pe ultimele trei luni ale anului.

Intre toate acestea, exista o constanta – cuminte, zvelta, echilibrata, gata mereu de plimbari. Ghici? Evident, bicicleta! Hai sa nu se posomorim din cauza toamnei iremediabile si sa ne vedem astazi la ora 19 in fata la TNB, pentru o noua tura din seria Ziua Bicicletei Ciclismamatori.ro. Detalii pe blog la http://www.cyberculture.ro/blog/2009/09/15/ziua-bicicletei-in-fiecare-vineri/ . Site-urile de meteorologie ne anunta ca va fi innorat, dar nu va ploua. Dupa tura, ca de obicei, socializare la o ceasca de ceva cald, pentru cine doreste.

Eu va sfatuiesc sa nu pierdeti ocazia asta, cine stie cind vom mai scoate bicla din casa pina la primavara…

Succes si aveti grija in sa!”

George Hari Popescu

Diary of a bike

Joi, Octombrie 22nd, 2009

“I got ridden to Laurentiu’s house in the dark on a road through the centre of Bucharest, a road that is usually crowded but at that moment was deserted because it was the middle of the night; Laurentiu appeared in his pajamas and handed over a disk, a memory stick, said farewell and we were off — but only for a bit as time was pressing and I got folded up and put in the back of a taxi as my Master feared we wouldn’t make it on time, and his fears were probably justified as it is rather a long way to the airport.

I could hear the taxi driver complaining about how expensive spare parts are for Dacia Logans, “more expensive than the most expensive German cars” he said, and he believes Japanese cars are the best and my Master concurred.  At the airport I was handed to a man in a tie who put me on a revolving machine and then wrapped me in thin polythene until I was hermetically sealed and almost unrecognisable — but then an unseemly argument ensued at the Lufthansa desk about their demand for a 70 Euro fee for putting me on the plane; we went to the cash office where negotiations resumed and the price fell to 35 Euro due to my diminutive stature.
(mai mult…)

Invitatie prezentare publica Open project ECO BUCHAREST 2015

Joi, Octombrie 15th, 2009

“Am placerea sa va invit JOI 15 oct orele 12:00 la prima prezentare publica a proiectului Eco Bucuresti 2015 la care echipa de arhitecti Space Syntax lucreaza de cateva luni de zile alaturi de mai multi parteneri. Ne propunem ca aceasta intalnire sa fie debutul procesului de constructie de parteneriate si aliante ce au ca unic scop modelarea unui proiect urban eco inovativ cu impact pozitiv major asupra orasului, bazat de principii corecte de dezvoltare urbana.

Proiectul este construit pe trei componente majore concentrate pe:
- regenerare cu scopul de a recupera si valorifica in interes public Lacul Morii, raul Dambovita si spatiul rezidual din jurul Parlamentului
- revitalizarea economica si sociala  prin valorificarea potentialului existent unic la nivelul Bucurestiului pe axa – Politehnica, institute de cercetari, Gradina botanica, Palatul Parlamentului.
- activare  culturala  prin Liveland Project si Liveland Festival.

Nu ne-am propus sa “vindem” public un proiect de arhitectura ci o idee argumentata pe analize pertinente ce pot sta la baza unui proiect urban participativ pentru un Bucuresti ce este in cautarea de  noi directii de dezvoltare.

Invitatia am adresat-o si administratiei locale cat si celei centrale.

(nu prea stim daca mai raspunde cineva la tel de la guvern dar noi ne-am facut datoria)

Cu consideratie

Teodor Frolu

‘Ciclism pentru Comunitate’, proiect sustinut de Rotary Club

Joi, Octombrie 8th, 2009

In acest weekend se incheie, in judetul Constanta, circuitul national al stafetei cicliste Rotary. Acest proiect, intitulat “Ciclism pentru Comunitate”, doreste sa marcheze atit necesitatea construirii pistelor pentru biciclisti, cit si montarea de suporturi pentru biciclete la intrarea in scoli sau in institutii. Startul s-a dat la Jimbolia, pe data de 2 mai, a continuat cu un traseu prin tara, care a unit localitatile unde exista cluburi Rotary si se va incheia pe 11 octombrie, in judetul Constanta.

Astfel, un pluton de ciclisti, nu neaparat membri ai Rotary Club, parcurg distante de-a lungul carora incearca sa promoveze in rindul populatiei si al autoritatilor locale un mijloc de deplasare alternativ, placut, sanatos, economic si ecologic: bicicleta. In aceasta duminica, soseste, la Constanta, echipa de ciclisti de la Rotary Club Tulcea, care va purta pe veste insemnele fundatiei, iar din orasul de la malul marii vor duce mai departe stafeta alti 25 de ciclisti catre punctul terminus al acestui proiect national, Mangalia.

Actiunea este pregatita, la nivel local, impreuna cu Directia Judeteana de Sport, care a mobilizat un pluton de sportivi in sprijinul acestei actiuni. “Vom dezvalui un mic secret: cu ajutorul colegilor mei din Club Rotary Constanta, am dori ca acest proiect sa nu ramina doar intr-o faza nationala, ci sa se extinda si dincolo de granite. Fiind infratiti cu un club similar din Bulgaria, vom preda stafeta vecinilor nostri la frontiera, daca vor reusi si ei sa se organizeze la fel ca noi, cu un club de ciclisti” a declarat Cornel Vieru, presedintele in exercitiu al Rotary Club Constanta.

Aceasta stafeta a fost initiata de Ali Akbar, un membru al Rotary Club Timisoara. Printre alte initiative promovate de acest proiect se mai numara si crearea unor circuite de ciclism, a unor centre de inchirieri biciclete, constientizarea conducatorilor auto asupra prezentei biciclistilor in trafic, organizarea de concursuri inter-scolare si chiar a unor cluburi ale iubitorilor acestor activitati recreative.

Constantenii care sustin aceasta initiativa deosebita sint invitati sa se intruneasca duminica, pe biciclete, la ora 13.00, in fata Salii Sporturilor, pentru a-i insoti pe cei care continua stafeta Rotary.

Vino si tu la GreenBIZ forum

Miercuri, Octombrie 7th, 2009

BateSaua va fi acolo in 13 octombrie la H.Intercontinental. Cei care se inscriu prin intermediul nostru beneficiaza de un discount de 20% .
Treceti in formular codul parteneriatului GreenBIZ – Bate Saua : bsgbiz2 (platiti doar 120 euro + TVA, in loc de 150 euro + TVA).

Pe bicicleta din Australia pana in Danemarca

Marţi, Octombrie 6th, 2009

L-am invitat pe Kim aseara la un eveniment organizat de Ministerul Culturii, la Ateneu, unde l-am prezentat catorva jurnalisti si lui Cristian Lascu, redactorul-sef de la National Geographic. Gasiti detalii despre demersul lui aici:

http://www.batesaua.ro/assets/Files/Site/Noutati/ComunicatePresa/ComunicatRidePlanetEarth.pdf

Maine la 10 dimineata ne intalnim cu el in parcul Izvor (langa intrarea de la metrou), sa il conducem la plecarea din Bucuresti.

Invitam pe oricine doreste sa il conduca, sa se fotografieze cu el, sa ii ia un interviu sau sa transmita prin el un mesaj pentru Conventia de la Copenhaga pe tema schimbarilor climatice. De asemenea, am putea pune si noi tara la cale pentru un eventual eveniment velo pe 6 decembrie, ziua in care Kim ajunge la Copenhaga si in care se tine Conferinta Natiunilor Unite.

Inmormintarea PUZurilor in Bucuresti

Marţi, Octombrie 6th, 2009

un film cu PUZuri (planuri urbanistice zonale), jandarmi, politisti

from on .

Lansarea proiectului Harta Velo

Luni, Octombrie 5th, 2009

Asociatia “Bate Saua sa Priceapa Iapa” anunta lansarea proiectului “HartaVelo”

Harta este disponibila in limba romana la adresa www.hartavelo.ro si in limba engleza la adresa www.velomap.ro

Invitatie eveniment “Refugiat in Orasul Tau”

Sâmbătă, Octombrie 3rd, 2009

In campania “Omul Darama Locul” , Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, in cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului
va invita
Luni, 5 octombrie 2009, ora 19.00, la Ateneul Roman, “Stradivarius and Maucotel go electro”

Prezentare Refugiat in Orasul Tau”

ZIUA EUROPEANA FARA MASINI 2009 LA CLUJ-NAPOCA

Vineri, Octombrie 2nd, 2009

Informare de la Radu Mititean – director executiv Clubul de Cicloturism Napoca (CCN) despre desfasurarea Zilei Internationale fara masini – 22 septembrie 2009 la Cluj-Napoca.

De ce sa lasi cheia masinii pentru lantul de bicicleta

Vineri, Octombrie 2nd, 2009

Geobatesaua in Evenimentul Zilei editia online,  un articol de Oana Dan, Vineri 2 Octombrie 2009:

“Reteta de succes vizibila, in ultimii ani, in Romania iti cere neaparat sa ai masina. Dovada si supraaglomerarea urbana de vehicule. Dar adevaratul succes este sa faci ceva pentru lumea din jur. Cum ar fi sa convingi 100 de oameni in 2006 sa pedaleze prin oras pentru a marca Ziua Europeana Fara Masini. Iar peste trei ani, numarul lor sa creasca la 800.”

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/869997/De-ce-sa-lasi-cheia-masinii-