Archive for Mai, 2009

Invitatie de Ziua Copilului la Greenfield

Vineri, Mai 29th, 2009

Sambata, 30 mai 2009, incepand cu ora 10:30 in Greenfield se sarbatoreste Ziua Copilului:

http://www.greenfieldresidence.ro/vino_cu_gasca_ta_in_greenfiel-stire19.html

Spre Constanta prin ploaie si vant

Marţi, Mai 26th, 2009

Geobatesaua & Bogdan@Veloteca

Un exemplu de parinte cicloturist

Marţi, Mai 26th, 2009

Sorin Apopei si fiica sa:

Marsul Velorutionarilor – montaj foto

Vineri, Mai 22nd, 2009

Multumiri Oanei D. pentru montaj
Coloana sonora: Silent Strike

O noua incadrare juridica pentru interzicerea bicicletelor in parcuri

Joi, Mai 21st, 2009

Deorece s-a adaugat pe panourile de la intrarea in parcuri o noua incadrare juridica pentru interzicerea bicicletelor, ne-am informat:

HOTARARE 10 din 25/01/2001 PRIVIND MODIFICAREA H.C.L.M.B. NR.44/1994
EMITENT : C.G.M.B. CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI
PRESEDINTE DE SEDINTA, SECRETAR AL MUNICIPIULUI BUCURESTI,
Drd. Radu Florinel Dumbraveanu, Drd.Anton Petrisor Parlagi

Bucuresti, 25.01.2001
Nr.10
ANEXA NR.1
NORME DE PROTECTIE A SPATIILOR VERZI PE TERITORIUL MUNICIPIULUI BUCURESTI

ART.1- Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 400.000 lei la 600.000 lei, pentru persoanele fizice si de la 600.000 lei la 1.000.000 lei, pentru persoanele juridice, urmatoarele fapte:
– — – — – — –

j. Intrarea cu mijloace auto, moto, velo, mijloace de tractiune animala, ierbivore, pe aleile parcurilor si gradinilor publice. Fac exceptie autovehiculele de interventie, pompierii, politia, jandarmeria, salvarea, utilajele care deservesc spatiile verzi, care efectueaza serviciile publice. Se excepteaza de asemenea si zonele in care accesul se face pe baza de bilet sau abonament, in cazul aprovizionarii unitatilor de orice fel existente pe teritoriul parcurilor, gradinilor etc., cu conditia ca vehiculele utilizate in acest scop sa nu depaseasca greutatea maxima de 3,5 tone, conform programului de aprovizionare stabilit in normative;
– — – — – — –

sursa: Politia Comunitara sector 2

Concurs biciclete – masini

Miercuri, Mai 13th, 2009

“Story. Exista tot felul de marsuri pro-biciclete, eu tin mult la biciclete si biciclisti, mi se pare o forma pasionanta de a te defula in oras, doar ca am accidentat pana acum Mercedes-uri, asa ca fac o pauza..

Oricum, pe langa marsuri, ideea e sa arati ca bicicleta e mai rapida in trafic, fie pentru cei care vor sa ajunga mai repede, fie pentru servicii rapide.

Cum se face. Se face un concurs la ora de trafic: Se da un start dintr-o parte a orasului, si calculezi cat faci pana la o alta parte a orasului, treaba ta pe unde mergi. Sunt invitati meseriasii biciclisti pe de o parte, si apoi diverse masini (fie personale fie ale unor institutii cum e posta rapida) care pleaca si ele in acelasi moment. Rezultatele sunt oferite primariei sau cui poate face ceva cu ele, si puse pe site-urile probike.”

sursa:  http://vitezagalbena.wordpress.com

Amatori? Daca aveti dovezi si date concrete sa ni le aduceti si noua..

“Rabla” pentru biciclete

Miercuri, Mai 13th, 2009

ce parere aveti?

Mai multe municipalitati din Germania au inceput derularea unor programe “Rabla” pentru biciclete, dupa ce programul similar pentru masini s-a bucurat de un mare succes.

In orasul Mannheim, de exemplu, pentru fiecare bicicleta veche utilizatorii pot primi 50 de euro, ca sa-si cumpere una noua, relateaza Financial Times.

Programul a inclus, pana acum 100 de biciclete in acest oras. De asemenea, oficialitatile din Witten vor oferi aceeasi suma, pentru 20 de biciclete.

Asociatiile de lobby pro-cicilism au pus presiune asupra guvernului din Berlin sa extinda programul “Rabla” pentru orice persoana care doreste sa renunte la masina, in favoarea bicicletei sau transportului in comun.

Primarul din Mannheim spera ca 310.000 persoane o sa renunte la masini, in timpul derularii programului. A declarat ca a primit telefoane de la alte sase orase din tara, care doreau sa introduca “Rabla” pentru biciclete.

Tema de casa 1

Marţi, Mai 12th, 2009

Incerc sa fac o lista cu “teme de casa” pentru orice simpatizant al asociatiei BateSaua, dispus sa ia atitudine ACTIVA  in interesul comunitatii. Prin natura activitatii, se va putea observa clar ca este vorba de niste actiuni care desrvesc in mod clar necesitatile comunitatii de biciclisti, de oameni dispusi sa adopte un stil de viata activ, social si ecologic.

Cei care au timp si chef, care au experienta oarecare intr-unul dintre domeniile respective si/sau care au dorinta de a se implica in diferite actiuni benefice, sunt invitati sa evalueze programele propuse de mine, si sa decida cu responsabilitate (sociala) daca fac pasul inainte.
Stati linistiti, aici nu exista riscul de face toti ceilalti pasul inapoi pentru a va lasa cu un pas inainte chiar si fara voia voastra )! (mai mult…)

Bat For Lashes – Whats a Girl To Do

Miercuri, Mai 6th, 2009