Archive for Februarie, 2009

Petitia la zi / 26.02.2009

Joi, Februarie 26th, 2009

NU prea cred in petitii online. Pentru ca niciodata nu am avut controlul ca ceea ce am semnat a urmat un curs oficial si nu am stiut niciodata ce finalitate a avut.

De aceea am de gand sa va tin la curent cu aceasta initiativa, de mica anvergura, pe care incerc sa o transform, daca iese, intr-un studiu de caz. Am sa ma uit sa vad cine a semnat, si pe cei pe care ii cunosc ii voi anunta personal de rezultate. Oricum, voi da mesaj si pe siturile, blogurile sau listele de discutii ale asociatiei.

Pana astazi au fost 330 de persoane dispuse sa semneze aceasta petitie. NU stiu daca sunt multe sau putine, nu stiu daca vor impresiona vreun factor de decizie sau nu. Dar sunt hotarat sa fac aceasta experienta, tocmai pentru a incepe sa evaluez si pentru a crea un precedent particular.

Scrisoarea oficiala a fost deja semnata si depusa la PS1 de Petrom, care a solicitat in iarna asociatiei BateSaua sa le facem o propunere de banda de biciclete utila bucurestenilor. Avem acum si un cost estimat al lucrarii… ne mai ramane sa aflam parerea autoritatilor…

Fac acest lucru in primul rand pentru a raspunde intr-un mod constructiv solicitarii celor de la Petrom si pentru a incerca sa dau / sa dam o utilitate de tip “recreativ” unor benzi de bicicleta trasate pe trotuarele care se intersecteaza in Piata Victoriei, dar pe care cei care le folosesc pentru promenada nu pot ajunge la destinatiile normale unei promenade: un muzeu, o biserica etc… Atat timp cat benzile sunt pe trotuar, ele pot fi recomandate cu succes copiilor care vin la scoala, dar e penibil sa vezi ca nu au racord sigur sa intre la scoala!
Am fost la Scoala I.H.Radulescu si am gasit deja 3 biciclete parcate in rastelul donat de noi anul trecut. Va dati seama ca m-a impresionat sa vad ca demersul meu a dat roade, si elevii vin si pe ger (fulguia ieri la pranz)! Dar sa vedeti ce imbulzeala de masini era pe Monetariei!!!!
Deasemenea, am intrat si la Muzeul Taranului in curte unde era deja targ de martisor, si am gasit o domnisoara venita cu bicicleta!!!

http://www.petitieonline.ro/petitie-p12782050.html

Iata si cateva fotografii din zona respectiva:

Seminarul AVAC de siguranta rutiera 2009

Miercuri, Februarie 25th, 2009

Marti 24 Februarie 2009 am participat (la sala “Constantin Brancusi” de la Palatul Parlamentului) la Seminarul Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie A.V.A.C. in care au fost prezentate programele si campaniile din domeniul sigurantei rutiere in anul 2009. Au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, membri ai Consiliului Interministerial pentru Siguranta Rutiera , specialisti si jurnalisti.

Va oferim mai jos cateva fotografii de la acest eveniment:

Reportaj TVR 17 februarie 2009

Miercuri, Februarie 18th, 2009

Reportaj la Jurnalul TVR1 din 17 februarie 2009 ora 19 privind initiativa de modificare a HCG66/2006 (poate fi vizionata la inceputul celei de-a treia treimi a reportajului – pozitionati cursorul corespunzator):

http://212.54.100.83/webcast/WebPlayer2.php?file=rtmp://perthro.tvr.ro/rec/DATA-2009-02-17-18-55.flv&name=Jurnal

Iata si cateva fotografii de la intalnire:

Consiliul General 1

Pe bicicleta prin Bucuresti

Luni, Februarie 16th, 2009

Articol publicat online pe blogul lui Catalin Sturza si in revista “Cultura”:

http://nupriviacum.wordpress.com/2008/09/21/pe-bicicleta-prin-bucuresti/

restart Velorutia in scoli 2009

Joi, Februarie 12th, 2009

Comunicat de presa privind reinceperea campaniei “Velorutia in Scoli” pentru anul 2009.

Ca biciclist, sustin argumentele lui NR Dobrogea impotriva colosului Dambovita Center

Miercuri, Februarie 11th, 2009

“Fratilor!
Sa va mai dau cateva argumente impotriva acestui proiect, argumente de altfel valabile in toate cazurile de betonare ‘fara frontiere’ ale Bucurestiului :
Exista un parametru detectat si folosit in medicina cuantica, denumit gradul de oxigenare al sangelui. In cazul meu, masuratorile facute dupa o zi de umblat prin capitala, pe jos, acest indicator a fost de cca 60%. Atunci cand am fost cateva zile la munte, coeficientul respectiv a ajuns la peste 90%. E nevoie sa facem filozofari despre aportul oxigenului in cadrul metabolismului nostru ? Acelasi lucru se intampla si cu cantitatea de noxe asimilate in organism si raspandite tot prin intermediul plamanilor si stomacului, in sange. Si acest parametru este cuantificat fara putinta de a fi tagaduit. Valoarea sa este cu atat mai anormala cu cat poluarea creste. Si cantitatea de praf condensata in parametrul botezat PM10 este un indicator al calitatii mediului urbanistic si nu numai. Daca aceste determinari ale gradului de sanatate ar fi realizate pe un grup de bucuresteni, concluzia studiului ar fi ca pana nu se echilibreaza raportul oxigen/noxe la cote care sa nu mai duca la deteriorarea progresiva a starii de sanatate a bucurestenilor, n-ar mai trebui betonat, asfaltat, sapat sau rascolit acest teritoriu. Pana nu se va compensa, prin plantari prealabile si sisteme de purificare ale aerului(fantani arteziene eficiente sau stropiri permanente ale asfaltului) inainte de a se distruge termostatul verde, detoxifiant, oxigenant si binefacator pt. starea de sanatate a bucurestenilor, gradul de sanatate al acestora si implicit speranta lor de viata se vor deteriora peste limitele deja rusinoase ale momentului. Cine se va complica oare pt. a lua in considerare si speranta nostra de viata sanatoasa(acesta e un alt parametru elaborat de catre Institutul de Sanatate Publica), atata timp cat cei care decid soarta bucurestenilor se pot oxigena cand vor in vilele construite in zone sau se pot trata cu banii generati din actiuni care au provocat nesanatatea noastra ? Pare ceva aproape abstract. Treaba trebuie perceputa la nivel macro nu la cel al unor interesati in umplerea buzunarelor lor. Punerea in aplicare a cerintelor UE cu privire la cei 26mp/locuitor al zonelor urbane, este o solutie pe care urbanistii, inclusiv dl Gheorghe Patrascu si chiar dna Iulia Dinu de la MMDD o contesta, chipurile neoficial, dar cu fiecare ocazie a reunirii CTUAT-ului,  desi ea este prevazuta expres in OUG 114/2007. Ordin Guvernamental care este valabil, dar terfelit… Alte idei, inclusiv urbanistice, vi le voi dezvalui, in curand, la momentul stabilit.
Cu stima si poate cu prea multa patima,
NRDobrogea”

Petitia online pentru Strada Monetariei

Miercuri, Februarie 11th, 2009

Semnati aici petitia online pentru solicitarea luarii de masuri pentru infiintarea de banda de bicicleta in perimetrul Str. Monetariei, Kiseleff, Piata Victoriei si Ion Mihalache, adresata Primariei Sectorului 1, Brigazii de Politie Rutiera Bucuresti, Administratiei Strazilor Bucuresti:

http://www.petitieonline.ro/petitie-p12782050.html

Este un proiect mic, dar care concentreaza in perimetrul sau o multime de obiective de interes public.

Este un proiect mic, deoarece este prima noastra initiativa de a demonstra ca putem implica membrii comunitatii locale, parinti, copii, profesori, enoriasi, oameni de cultura, educatori, artisti, etc.

Speram sa reusim astfel incat sa putem demonstra ca umar la umar, societatea civila, autoritatile locale si corporatiile pot face si lucruri frumoase si sanatoase.

Semnati si pedalati!

Cereti ajutor si la alti oameni interesati!

Multumim frumos

Interviul lui GeoBateSaua in revista REGARD

Miercuri, Februarie 11th, 2009

http://cosminpopan.blogspot.com/2009/02/full-time-bicycle-evangelist.html

VIN pentru orasul meu

Joi, Februarie 5th, 2009

Platforma pentru Bucuresti are placerea sa va invite la petrecerea
Pactul pentru Bucuresti – VIN pentru orasul meu!
duminica 1 februarie 2009 de la ora 14,30 in Parcul Cismigiu
(intrarea mare din Bd. Elisabeta)

Petrecerea marcheaza depunerea de catre cele 36 de organizatii initiatoare ale Pactului pentru Bucuresti a 18 proiecte de Hotarari ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Doreste sa reprezinte inceputul unei colaborari reale intre societatea civila si Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Au fost invitati: Primarul General Sorin Oprescu, cei 55 de Consilieri Generali, domnii Vasile Blaga, Marian Vanghelie si Ludovic Orban (semnatari ai Pactului pentru Bucuresti din partea organizatiilor locale ale partidelor in mai 2008.

Au confirmat participarea artistii: Horatiu Malaele, Oana Pellea, Mariana Mihai, Florin Piersic Jr., Radu Munteanu, Dragos Bucur, cu rezerva absentei in cazul unor evenimente de ultim moment.

Organizatiile societatii civile vor oferi participantilor vin fiert si ceai, iar copiilor turta dulce. Va fi ascultata muzica traditionala a orasului (Zavaidoc, Jean Moscopol, Gica Petrescu si altii).

Pactul pentru Bucuresti

(mai mult…)