Archive for Noiembrie, 2008

BateSaua a declansat o adevarata VELORUTIE in scoli

Marţi, Noiembrie 25th, 2008

Consiliul National pentru Securitate Rutiera (cel mai recent aliat), Brigada de Politie Rutiera,  Primaria Generala, Primaria Sectorului 1, Comisia Europeana, Veloteca si AsSport (BikeXperts) au fost alaturi de noi in sala de festivitati (foarte dotata!) a Liceului Bilingv Miguel de Cervantes din Bucuresti! Iata ca strigatul de lupta al velorutionarilor “mersul pe doua roti insanatoseste, mersul pe patru roti imbolnaveste!” este din ce in ce mai convingator: siguranta rutiera, traficul rutier, protectia mediului sunt subiecte de interes general, carora nimeni nu le-a acordat prea multa atentie in trecut, dar care acum devin prioritati nationale si care nu vor putea fi rezolvate fara sa luam in calcul si contributia bicicletei: esentiala. (mai mult…)

Rezultate Chestionar Saptamana Mobilitatii 2008

Sâmbătă, Noiembrie 15th, 2008

Am prelucrat datele chestionarului distribuit pe 22 Septembrie 2008 cu ocazia Saptamanii Mobilitatii, respectiv “Ziua fara masini” si va oferim  rezultatele chestionarului: SAPTAMÂNA EUROPEANA A MOBILITATII 2008” (format pdf).

Veti constata ca lucrurile evolueaza in bine. Imi permit sa subliniez faptul ca anul trecut am strans tot aproximativ 500 de participanti la defilare, dar in WEEKEND! De data aceasta, intr-o zi de LUNI, pe o vreme destul de ne-prietenoasa, au facut tot posibiliul sa vina la aceasta defilare o jumatate de mie de oameni, nu toti bucuresteni, nu toti biciclisti impatimiti! Atentie: nu sunt deloc tineri, va garantez ca sunt avocati, doctori, ingineri, oameni de afaceri, jurnalisti, IT, cercetatori, arhitecti etc. Q.E.D.

Concursul de desenat bicicleta de la Scoala Nr. 11 – Ion Heliade Radulescu

Miercuri, Noiembrie 12th, 2008

11.11.2008

Clasa a IV-a A

Premiul I – Tocilescu Andreea:

(mai mult…)

Concursul de desenat bicicleta de la Scoala Generala nr. 98

Miercuri, Noiembrie 12th, 2008

10.11.2008

Clasa a V-a D

Premiul I – Voicu Andreea:

(mai mult…)

Concursul de desenat bicicleta de la Liceul Ion Neculce

Miercuri, Noiembrie 12th, 2008

30.10.2008

Teodorescu Monica – Premiul I

(mai mult…)

Am donat aer curat la Forumul Donatorilor Romani

Miercuri, Noiembrie 5th, 2008

Am fost invitat, la propunerea Fundatiei pentru Parteneriat – finantatoare a unor proiecte ale asociatiei BateSaua – sa prezint in cadrul Forumului Donatorilor din Romania, proiectul VELORUTIA.
Prima oara am crezut ca este vorba despre donatori de sange si nu prea intelegeam ce sa caut eu acolo.. dar ulterior am inteles ca era vorba despre donatori de bani (mai mult…)

Primarul Londrei pe bicicleta spre serviciu

Miercuri, Noiembrie 5th, 2008

Nu fi pungas.ro

Marţi, Noiembrie 4th, 2008

Luni, nu am fost la Teatrul Luni, la Green Hours!
Am fost in schimb la lansarea blogului www.nufipungas.ro… invitat fiind in calitate de ambasador in Romania al campaniei “Be a Changer” – campanie derulata de Comisia Europeana in Europa de Est. Suna pompos… In realitate, din simpatie reciproca, am acceptat sa distribui sacose textile invitatilor lui Cezar Cherciu, care a avut o initiativa timida, dar temeinica: “nu mai folositi punga de plastic, incercati sacosa textila”. Am fost impreuna cu sotia, care a comandat pe loc o sacosa din matase, personalizata… Ne-a placut f. mult ca acolo fusese instalat un atelier de croitorie ambulant, care ‘incropea’ rapid, celor dornici, o sacosa fistichie. (mai mult…)

Baneasa Bike Ride

Luni, Noiembrie 3rd, 2008

Felicitari pentru grupul de voluntari care au curatat Padurea Baneasa de gunoaie. Felicitari Lianei ca a reusit sa convinga din ce in ce mai multi oameni sa igienizeze padurea fara pretentii! Noi, biciclistii bucuresteni, saraci in munti si vai, dar bogati in poluanti, le multumim pentru efort.

Sambata, in padurea Baneasa, impreuna cu familia si inca doi-trei prieteni, ne-am simtit cu adevarat beneficiarii activitatilor de voluntariat care au ca scop mentinerea padurilor si spatiilor verzi in stare cat mai naturala. Am pedalat cu mic cu mare pe aleile libere, pline de frunze risipite in mod natural, am respirat miros de pamant reavan, fara arome artificiale de benzina, motorina si parfum ieftin, am admirat din “goana” bicicletei peisajul de toamna, fara coloranti sintetici ai pungilor de chips, PET-urilor sau cutiilor de bere… ba chiar am mai imbuteliat ceva borcane cu aer proaspat!! (mai mult…)

Iata cu ce bicicleta se defileaza la Cluj

Luni, Noiembrie 3rd, 2008