Archive for Octombrie, 2008

Miscare, nu gratare si poluare

Joi, Octombrie 30th, 2008

O altfel de vizita in padurea BANEASA.

Asociatia EcoAssist si Asociatia Bate Saua sa Priceapa Iapa te invita sambata, 1 noiembrie 2008, la padurea Baneasa.

Impreuna cu Directia Silvica Bucuresti, Ocolul Silvic Bucuresti si Societatea de salubritate Romprest Service, cele doua asociatii pun padurea Baneasa pe butuci. Insa in sensul occidental al cuvantului. Sau pe roate ) (mai mult…)

“Marsul Pietonilor” din data de 27 octombrie 2008

Luni, Octombrie 27th, 2008

Marsul Pietonilor din Bucuresti. Prima editie.
O prima suta de oameni (maxim) care in sfarsit si-au asumat responsabilitatea de a solicita in mod public spatiul vital pentru pietoni: trotuarul.
Un traseu foarte scurt, plecand din Piata Universitatii, traversand Calea Victoriei si sfarsind in parcul Cismigiu. Dar nu ma mira lungimea lui, stiind cat de greu convingi Primaria ca solicitarile si propunerile noastre sunt in interesul cetatenilor si, implicit, al Primariei… Concluzia, pe toate planurile: interesul personal primeaza, interesul public nu conteaza. Defilarea s-a scurs chinuit printre masinile parcate pe trotuare si abia daca s-a facut remarcata in peisajul oricum aglomerat al unei dupa amieze de luni. Noroc ca presa a fost acolo si sa speram ca va duce vestea catre toti cei care nu au stiut acum. Pentru data viitoare… (mai mult…)

Biciclete la prezentare de moda

Luni, Octombrie 27th, 2008

Miercuri, 8 octombrie 2008, a avut loc la Baneasa Shopping City prezentarea colectiei de moda “MIAU” a Clarei Rotescu, sub conceptul “BE ECO”.

Nimic special, doar ca la aceasta prezentare “ECO”, cu nume prost inspirat si artificial utilizat, au aparut .. bicicletele! Ca decor eco, evident.


NU salut aceasta initiativa superficiala, dar ma bucur sa vad ca promovarea agresiva pe care BateSaua incearca sa o faca bicicletei, ajunge in locuri din ce in ce mai indepartate si mai aride… dpdv al utilizarii bicicletei. (mai mult…)

Batesaua va invita la Marsul Pietonilor Bucuresteni

Luni, Octombrie 27th, 2008

Luni, 27 octombrie 2008, între orele 15.00 -17.00 Asociatia Romana pentru Promovarea Imaginii Valorilor Culturale, Salvati Bucurestiul, Komunitas si Asociatia pentru Protectia si Siguranta Cetateanului in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti organizeaza în Bucuresti “Marsul Pietonilor Bucuresteni!”

In vederea revendicarii drepturilor pietonilor, drepturi scrise si in Petitia pe care o puteti vizualiza si semna pe site-ul: http://www.petitieonline.ro/petitie/drepturile_pietonilor-p09002042.html , organizam primul Mars al Pietonilor in Bucuresti cu pornire din fata Palatului Sutu (Universitate, iesire metrou) ora 15.00

Cu cat mai multi, cu atat mai sonora miscarea noastra.

Va asteptam !

Organizatorii “Marsului Pietonilor Bucuresteni!”

Premiantii de la Colegiul National “Spiru Haret”, clasa a V-a

Vineri, Octombrie 24th, 2008

Premiul I, Dumitrescu Andrei:

Premiul II, Petrovici Constantin Andrei:

(mai mult…)

Artilerie grea… luati bazooka!

Miercuri, Octombrie 22nd, 2008

Bravo pentru Scoala nr 11 (I.H.Radulescu) din sectorul 1 Bucuresti

Miercuri, Octombrie 22nd, 2008

Am facut o noua vizita la aceasta scoala astazi… si, pe langa rastelul pentru biciclete instalat de primarie in primavara, am descoperit inca 3 (trei)! rastele pentru biciclete instalate de Doamna Directoare Barbu, cu ajutorul parintilor. Asta da exemplu!

(mai mult…)

Rastel de biciclete in Piata Romana

Miercuri, Octombrie 22nd, 2008

Au fost instalate doua rastele de biciclete in Piata Romana. Sugestia facuta de noi catre Administratia Strazilor / Primaria Generala de a amplasa si rastele de biciclete in spatiile publice din vecinatatea noilor benzi de biciclete incepe sa fie bagata in seama. Am vazut unele langa Restaurantul Pescarus, pe Kiselleff, iar acum am depistat altele la intersectia Bd. Lascar Catargiu cu Bd. Dacia. Apreciem initiativa, dar imi exprim dezamagirea personala vazand ca sunt facute ca pe vremea lui Stalin.. (mai mult…)

Steven van Groningen, pe bicicleta

Luni, Octombrie 20th, 2008

Steven van Groningen, pe bicicleta, in fruntea plutonului la Marsul Velorutionarilor, 17-18 Mai 2008..

(mai mult…)

Lucian Mandruta pe bicicleta

Luni, Octombrie 20th, 2008

Lucian Mandruta, pe bicicleta, la Marsul Velorutionarilor Bucuresti – Constanta, 17-18 Mai 2008… (mai mult…)

Ministrul Mediului pe bicicleta

Luni, Octombrie 20th, 2008

Ministrul Mediului, Attila Korodi, pe bicicleta, de Ziua Mediului 5 Iunie 2008:

Florin si Mariuca Talpes, pe biciclete

Luni, Octombrie 20th, 2008

Sotii Talpes, pe biciclete, in vizita la Targul Traditiilor din Piata Revolutiei: