Archive for Iulie, 2008

Prima lectie pe bicicleta

Joi, Iulie 31st, 2008

Deunazi am dat prima mea lectie de initiere in mersul pe bicicleta.
Mi-am dat seama ca sunt bun (a se citi rabdator), din moment ce am facut in doar 2 ore o matahala de 110 kilograme sa stea in echilibru mai mult de 50 metri liniari, pe o bicicleta pliabila Brompton cu roti mici si cadru jos (mai mult…)

“Cu bicicleta la sosea” – M. Veselovschi

Marţi, Iulie 22nd, 2008

“Hai sa va plimb cu bicicleta
Hai baietii si voi fetelor
E anotimpul bicicletelor”


Cu bicicleta la sosea” – o piesa Veselovschi Maximilian – G. Enache
de pe vremea cand Dacia era o masina de lux si macaralele se inaltau in zare

https://velorutia.ro/detalii-94/categorie-media1/Cu-bicicleta-la-sosea.html

Existam si noi!!! – Alba pe doua roti

Vineri, Iulie 4th, 2008

AUTOR: CORNELIU MANUEL SARBU
DATA PUBLICARII: 26/05/2008

In ultima zi a manifestarilor dedicate Zilelor Orasului si pe o vreme potrivnica, aproximativ 200 de persoane s-au urcat pe biciclete si au pornit intr-un mars organizat prin oras. Biciclistii au dorit in acest fel sa atraga atentia asupra necesitatii amenajarii de piste pentru rutierii pe doua roti, precum si asupra nevoilor in trafic ale acestora.

Marsul programat pentru ora 15.30 a demonstrat ca pasiunea nu are virsta, reusind sa atraga rutieri de toate virstele. Barbati carunti si femei trecute de mult de prima tinerete au marsaluit alaturi de copii de scoala si familii intregi. Bicicletele au fost si ele de toate formele, culorile si preturile. In tot acest grup compact, exista un singur element diferit: un automobil – cel al politiei rutiere, care conducea coloana. De adaugat ca traseul biciclistilor a acoperit intreg orasul intr-un circuit care a cuprins principalele bulevarde ale municipiului.

O adevarata poveste

Fie ca a fost vorba despre femei sau barbati, copii tineri sau virstnici, povestea bicicletei din dotare era asemanatoare. “Este o pasiune de o viata. Am strins bani de cind am fost mic si am reusit sa o cumpar. De atunci am tot cheltuit sa o imbunatatesc si sa o repar. Asta ar cam fi o problema, pentru ca piesele se gasesc greu. Indiferent de greutati, nu concep viata fara bicileta mea. Am si un scuter, dar tot bicicleta ramine placerea mea”, a povestit Ioan Toma, unul dintre cei mai virstnici participanti la mars. “Merg cu bicicleta la scoala, ma plimb si fac drumurile pe care trebuie sa le fac. Petrec cam 48 de ore pe saptamina pe bicicleta. Particip la marsul acesta pentru ca sint multe lucruri de care ar fi nevoie, incepind de la piste pentru biciclete si pina la parcari in fata scolilor, liceelor si institutiilor. De probleme nu vreau sa vorbesc, pentru ca astea exista peste tot”, a declarat si Silviu Simion, unul dintre “copiii” biciclisti. Cert este ca miscarea si-a gasit adepti din toate mediile. “Am fost cooptat pentru ca sint mai in virsta si sint arhitect. Particip la realizarea planului urbanistic general al orasului si va pot spune ca este nevoie de piste pentru biciclete. Trebuie sa avem asa ceva si exista si solutii tehnice pentru a le avea”, ne-a spus Stefan Magda. De adaugat ca lipsa unor amenajari necesare contribuie la numarul mare de accidente pe care le sufera biciclistii, in aproximativ 5 din 200 de accidente fiind implicati biciclisti, iar in 2 din 200 de accidente chiar acestia fiind “vinovati” din lipsa conditiilor de trafic.