Archive for Aprilie, 2008

Identificare participanti la Mars

Miercuri, Aprilie 30th, 2008

In dimineata plecarii, Andrei Nicolescu (www.petrecereacontinua.ro) va face “inventarul” primilor 30 de pe lista si le va da o bratara galbena pentru identificare, seara la hotel.
Multumiri pentru bratari, Den (www.bilete.ro)

Carte Postala Marsul Velo 3-4 Mai

Miercuri, Aprilie 30th, 2008

Creative Director: GeoBateSaua
Graphic Design: Ioana Parfeni
Tipar: MediaBrains
Distributie: asteptam voluntari
Copywriting: scrie fiecare ce doreste sa transmita familiei, sponsorilor, prietenilor sau colegilor

Marsul Velorutionarilor, pe bicicleta, cu Lucian Mandruta si GeoBateSaua, la mare!!

Sâmbătă, Aprilie 26th, 2008

Cateva informatii suplimentare despre “Marsul Velorutionarilor

Plecarea: sambata 10 mai, ora 9 dimineata, din fata Metro Voluntari. Este recomandat sa ajungeti ceva mai devreme, ca sa ne cunoastem si sa avem timp sa impartim informatii, sarcini, responsabilitati, impresii si glume.

Metro Voluntari: important este sa ajungeti la Bucur Obor, de unde se merge pe Soseaua Colentina drept si mult.. .pana la iesirea din Bucuresti, unde pe dreapta se vede foarte mare… METRO!

Suntem la ora actuala in jur de 40 inscrisi pe lista. NU toti insa au nevoie de cazare, deoarece unii au declarat ca isi rezolva singuri acest aspect, iar altii doar ne conduc. De la Bucuresti la plecare, si pana la Constanta la sosire.

Pentru primii 30 inscrisi pe lista, putem asigura cazarea (care inseamna si micul dejun). Pentru toti, sper sa putem asigura apa minerala Tusnad, sucurile Granini… si poate, cu un mic efort din partea celor de la URBB, ceva bere pentru seara.
Vom mai avea de dat, dar nu la toti (in cazul in care vin toti cei care s-au inscris…), tricouri + sepci + bidoane cu apa Garmin, tricouri + pelerina de ploaie + sepci + bandane de la URBB / Umbrela Verde.
PS: nu m-as baza pe pelerina lor de ploaie, deoarece nu stiu daca este adecvata totusi mersului pe bicicleta… Sa veniti pregatiti cu echipamentul personal.
Vom incerca sa asiguram pentru toti, ceva mancare de seara, o cina simpla. Desetul si bautura o suporta fiecare.

Obligatoriu, trebuie sa aveti bani de drum si hrana rece de “campanie” caci fiecare este pe cont propriu. Deasemenea, ceva camere de schimb, sau trusa medicala de prim ajutor.
Trebuie sa luati in calcul ca acest “Mars al Velorutionarilor” este unul voluntar, in care fiecare se inscrie pe cont propriu, fara obligatii din partea organizatorilor. Este o initiativa personala, turistica, militanta, la care ne dorim sa adere cat mai multi, dar nu ne putem asuma sarcina unui organizator de concurs…

Vom avea echipaj de politie care ne va insoti tot drumul. Vom avea un car de filmat care ne va filma din cand in cand… Slava Domnului, nu va fi ca la Big Brother … Vom avea si o masina de insotire, pe care o asigura membri simpatizanti ai asociatiei BateSaua, echipa Veloteca.
Cateva date despre mars: vom merge in sir indian.
NU se admite mersul la palavre in grup, in paralel.
Vom merge cu maxim 20 km/h, ceea ce insemana o medie de 6-7 ore de mers. Pauze, vom face din 25 in 25 de kilometri, probabil mai dese la inceput (pentru a nu trage foarte tare din prima) si la sfarsit (cand probabil vom fi satui de atata pedalat ).
Speram sa nu avem vant din fata, dar trebuie sa fiti pregatiti si pentru asa ceva. Un echipament mulat, din poliester, este recomandat.
Vom avea cu siguranta soarele din fata, deoarece plecam dimineata spre est, de unde rasare soarele. Sa aveti ochelari de soare obligatoriu, caci ne vor proteja si de pietricelele aruncate de rotile masinilor!

Este bine sa aveti aparatori la roti, deoarece in cazul in care ploua, nu trebuie sa il stropiti pe cel din spate dar nici pe voi cu roata din fata.
Este bine sa aveti far si semnalizator rosu sub sa, deoarece daca ne vom misca lent, ajungem pe inserat si este obligatoriu sa avem semnalizare. Este buna si o lanterna frontala pentru asa ceva, eu folosesc frecvent.

Fiecare isi face fotografii, filmari pe cont propriu. Vor fi amintiri de neuitat, asa ca va recomand sa nu neglijati acest aspect … Vom imortaliza plecarea, cu toti, dar la final, imi doresc sa facem o fotografie de grup, cu cei care vor ajunge pana la capat )! Sper sa fiu si eu printre ei )!!!
Am reusit sa organizam aceasta actiune (pe care mi-o doresc de doi ani) datorita:
- Fundatia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc
- Tusnad Apemin
- URBB / Umbrela Verde
- Garmin
- Kona
- Dahon
- MBike
- veloteca.ro
- Brigada de Politie Rutiera
- Antenele 1,3
- Green Report
si mai ales lui Lucian Mandruta, care a plecat cu un an inaintea mea, dar bine ca m-a asteptat sa il ajung din urma…
Asadar, sper ca aceasta actiune sa devina o traditie, si sa adune de la an la an din ce in ce mai multi adepti ai cicloturismului [de grup]

Velorutionari! veniti la Antena 1?

Vineri, Aprilie 25th, 2008

Azi, vineri 25 aprilie, orele 17.00 Lucian Mandruta ii invita pe participantii la Marsul Velorutionarilor sa dea o declaratie in direct si sa ne anuntam intentia.. va asteptam in fata sediului Antenei 1..

..sau fugiti toti sa cumparati miel?

Autocolante supertrasnite pentru eliberarea trotuarelor

Vineri, Aprilie 18th, 2008

Parchez ca un… , sau ca o…  :)

http://parchez.ca/un-porc/

L-am convins pe Cozmin Guşă sa se suie pe bicicleta

Vineri, Aprilie 18th, 2008

 

Acum cateva saptamani la Conferinta de Presa pentru lansarea raportului “Bucurestiul – Un Dezastru Urbanistic”, i-am inmanat Domnului Guşă documentul “Propuneri de Standardizare si Clasificare pentru cai de comunicatie specifice bicicletelor”, plus alte materiale care demonstrau beneficiile mersului pe bicicleta. N-a spus nimic. Nici nu ma interesa. Important e sa FACA ceva.
Prins in trafic, sufocat si intaratat, tanarul candidat si-a facut echipa si s-a hotarat sa combata aglomeratia cu demonstratia. Iata ce anunt am primit pe adresa asociatiei:

“Agenţii cu guşă” pornesc ofensiva pentru un oraş cosmopolit cu o “aglomerare spontană” de biciclete şi o plimbare-manifest care va porni de la Piaţa Romană (în faţă la ASE) vineri, la ora 17.00 şi se va încheia o jumătate de oră mai târziu în faţa Primăriei Generale. Vineri, 18 aprilie, începând cu ora 17.00, începe lupta pentru Bucureştiul generaţiei 008. La flash mob-ul agenţilor 008 şi-au anunţat deja participarea Florin Chilian, Cozmin Guşă, Cheloo şi Leonard Doroftei. “Agenţii cu guşă” nu mai vor să aştepte de la alţii schimbarea. Nu mai au răbdare ca oficialităţile să facă ceva. Nu mai au încredere ca ceilalţi pot debloca oraşul. S-au decis să acţioneze. Să devină activi şi să se implice. Dacă Parisul, Berlinul, Amsterdamul şi Londra pot, trebuie şi Bucureştiul să aibă “voinţă şi putirinţa”. Mai multe biciclete, mai puţine maşini! Agenţii invită generaţia 008 să omoare lehamitea şi să facă!

Asteptam cu nerabdare,
imagini  doveditoare:
c-ati iesit cu mic cu mare,
in alai mergand calare!

Bateţi Şaua, nu pierdeţi vremea (buna)!
PS: v-am pregatit si un simbol 008 (îl găsiţi şi pe Calendarul Veloruţia 2008):
2008: ANUL BICICLETEI

Cursa Paris-Pekin a trecut si prin Romania

Luni, Aprilie 14th, 2008

In jur de 150 biciclisti francezi si nu numai au intrat in Bucuresti venind de la Drobeta-Turnu Severin de-a lungul Dunarii (pe un parcurs ce schiteaza viitorul traseu cicloturistic al Dunarii) urmand a-si continua de maine calatoria spre China unde vor ajunge cu ocazia Jocurilor Olimpice. Va prezentam mai jos imagini de la intalnirea mea (ca Vicepresedinte al Federatiei Biciclistilor din Romania) cu grupul lor.
Multumesc lui Florin Leonte care in  numele cicloturistilor romani i-a insotit de la intrarea in tara pana la Bucuresti. (mai mult…)

Raspunsul BPR la sesizarea lui Mircea Teodorescu

Luni, Aprilie 14th, 2008

Multumim Brigazii de Politie Rutiera Bucuresti pentru reactie si raspuns la sesizarea noastra si speram ca de acum inainte sa avem o colaborare din ce in ce mai constructiva. Va prezentam mai jos instiintarea primita de la dumnealor:

Urmare sesizarii dumneavoastră adresată prin e-mail conducerii Brigăzii de Poliţie Rutieră, înregistrată cu numărul 706971 din 20.03.2008, prin care ne semnalaţi faptul că pe B-dul Libertatii, in fata Institutului National de Statistica, pe pista destinata circulatiei bicicletelor sunt autovehicule oprite neregulamentar, va comunicam urmatoarele:

Agentii de poliţie rutieră care au în responsabilitate zona, pe lângă activităţile de fluidizare a traficului rutier, au acţionat si pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă  normele legale referitoare la oprire, stationare si parcarea autovehiculelor.

Astfel, în perioada 21-28.03.2008 au fost depistati si sancţionaţi contravenţional mai multi conducatori auto dintre care 8, care au oprit si stationat neregulamentar in dreptul Institutului National de Statistica pe pista destinata circulatiei bicicletelor.

In zona s-a acţionat şi cu aparatura video din dotarea Brigăzii de Poliţie Rutieră, ocazie cu care au fost înregistrate un numar de 6 autovehicule oprite neregulamentar urmand a se declanşa procedura de sancţionare in lipsa împotriva conducatorilor auto.

Aspectele semnalate de dumneavoastră rămân în continuare în atenţia noastră.

Cu stimă,

SEFUL BRIGĂZII DE POLIŢIE RUTIERĂ,

Comisar sef de poliţie

Motoc Marin”

PE BICICLETA, CU LUCIAN MANDRUTA SI GEOBATESAUA, LA MARE!!

Marţi, Aprilie 8th, 2008

Dragi romani, inghesuiti in trafic!
În weekendul 3-4 mai 2008, membrii asociatiei “Bate Saua Sa Priceapã Iapa” pleaca la mare cu bicicleta. [NU pentru ca asa avem chef, caci despre asta nu scriem in public, ci pentru ca vrem ca toti romanii sa afle ca bicicleta poate inlocui masina chiar si in vacanta de la mare!]

MARSUL VELORUTIONARILOR: Bucuresti – Slobozia – Constanta

Sambata, 3 mai: Bucuresti – Slobozia (aprox. 130 km)
Duminica, 4 mai: Slobozia – Constanta (aprox. 120 km)

Pedalam pentru:
LIBERTATE !
SANATATE !
MOBILITATE !

MARSUL VELORUTIONARILOR, vizează următoarele obiective :
- Generarea unei schimbari majore de comportament in stilul de viata al romanilor, dupa modelul ‘puterea exemplului’. De data aceasta, exemplul va fi
dat de GeoBateSaua si Lucian Mandruta, insotiti de diferiti membri simpatizanti ai asociatiei sau ai bicicletei ;
- Transmiterea unui mesaj de salut catre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, cu privire la initiativa lor de a demara “Proiectul de Hotărâre a Guvernului” privind ‘organizarea reţelei naţionale de trasee cicloturistice’ (acest proiect asteapta de aproape 10 ani in sertarele ministerelor, un aviz favorabil!!);
- Transmiterea unui mesaj de avertizare catre toti soferii: “Excesul de carburanti dauneaza grav sanatatii voastre!”
- Tragerea unui semnal de alarma catre toti factorii de decizie care incurajeaza productia si importul de autoturisme, in conditiile in care nu se acorda suficienta atentie realizarii unei infrastructuri adecvate, capabila sa gestioneze numarul imens de autovehicule acceptate in trafic, dar si adaptabila unui transport intermodal (pieton + biciclist + transport in comun + masina personala)
- Incurajarea personalitatilor in vederea implicarii lor in programe sociale, benefice atat mediului inconjurator dar si omului.

Asociatia BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA lupta de peste patru ani sa informeze si sa educe natia romana in legatura cu tot ceea ce inseamna deplasarea pe bicicleta, sa promoveze avantajele aduse de aceasta in societatea romaneasca, prin propunerea formelor de deplasare pe doua roti ca alternative ecologice, nedistructive, conservatoare si atragatoare de turisti în Romania;

Orice implicare din partea voastrã este binevenitã si va multumim anticipat.
https://velorutia.ro/detalii-40/categorie-activitati2/Marsul-Velorutionarilor.html

MERSUL PE DOUA ROTI INSANATOSESTE !
MERSUL PE PATRU ROTI IMBOLNAVESTE !

Sponsorii  ‘Marsului Velorutionarilor’: Fundatia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc & CEE Trust, Garmin, URBB (Programul “Tu si Umbrela Verde, mereu aproape !”), Kona si BikExpert.
Partenerii  ‘Marsului Velorutionarilor’: Antena 1 si Antena 3, MBike, Federatia Biciclistilor din Romania si Coalitia Nationala ProVELO.

www.batesaua.ro
https://velorutia.ro/manifest.html

“Parcuri de biciclete” pentru biciclistii bucuresteni

Miercuri, Aprilie 2nd, 2008

Videanu promite “Parcuri de biciclete” pentru biciclistii bucuresteni.

Detalii aici:
http://www.batesaua.ro/Noutati-Stiri-Social1.php