Archive for Februarie, 2008

Aglomeratie pe Barbu Vacarescu

Joi, Februarie 28th, 2008

Azi, joi 28 februarie 2008, ora 9 dimineata, pe strada Barbu Vacarescu.

(mai mult…)

Rastel de biciclete la Fac. de Cibernetica

Miercuri, Februarie 27th, 2008

Iata rastelul de biciclete de la Facultatea de Cibernetica (ASE) din Bucuresti.
Este asezat in asa fel incat sa nu deranjeze masinile:

Cum poate fi arestata banda de bicicleta?

Marţi, Februarie 26th, 2008

Un articol preluat de pe: http://gramo.ro/2006/10/20/cum-poate-fi-arestata-banda-de-bicicleta/

Habar n-am. Pur si simplu imi trebuia un titlu. Ok, iata cum arata banda de bicicleta din Berlin: [...] atotprezenta, curata, frumoasa, bine marcata, fara intreruperi , fara pietoni (mi s-a intamplat o singura data in aproape 5 luni sa vad pe cineva stand pe banda – un skinhead urias care, cand m-a vazut, a sarit ca ars la o parte schitand niste scuze). In genere, prin locurile prin care a mai fost Gramo si a mers cu bicla, totul a fost ok. In afara, bineinteles.

Cum e in Bucuresti?

Ca intr-o piesa de Ionesco, desigur. Cica incepe banda de bicicleta undeva prin centru, intr-un loc ca oricare altul:
 

Doar ca pe ea sade un chiosc  Te dai jos de pe bicicleta, te strecori pe langa chiosc si,…
 

Funny, right? O fi pentru voi. Pentru noi aia care incercam sa ne simtim si acasa ca prin EU, sa nu poluam, sa nu claxonam si alte mofturi din astea, nu e.
Ok, in timp ce te dai iar jos de pe bicla, incepi sa te intrebi care e rostul vietii si alte chestii lipsite de sens. Te sui la loc si incepi sa faci slalom:

Dupa care iti apare in cale el – pietonul roman:
 

Aceasta minune a stiintei si tehnicii contemporane! Este el de vina ca e lipsit de educatie? Ca habar n-are ce-i chestia aia asfaltata de la marginea trotuarului? Pai ce, i-a explicat cineva? Societatea e de vina! Mass-media! Dumnezeu, ca nu i-a bagat ideea innascuta de banda de bicicleta in cap de la inceputul universului!
Si apoi, de ce sa nu mergi pe banda de bicicleta daca tot pe ea poti sa te si opresti sa iei o gustarica?

piste biciclete

(Gramo a vazut intr-o zi un cersetor fara picioare dormind pe banda de bicicleta, cu caruciorul pus sub cap. Probabil nu-si mai facea griji ca ar putea da o bicicleta peste el.)
Si ce mai face romanul pe banda de bicicleta? Pai, sa vedem,…
 

Asteapta RATB-ul,…
 

Vinde flori,…
 

Planteaza stalpi s.a.m.d.

Ppl, in caz ca nu e limpede cat e de suprarealista toata povestea, banda de bicicleta e ca o sosea. Actually, chiar este o sosea. Doar ca nu pentru masini, ci pentru biciclete. De obicei are marcaje, semafoare si tot tacamul. Si daca nu respecti regulile, vine politia si te amendeaza.

Daca umbli ca boul pe mijlocul soselei si da o masina peste tine, e vina ta, nu a soferului. Daca iti parchezi masina de-a curmezisul soselei, sau daca iti pui in mijlocul soselei o taraba de flori, well, nu mai esti bou, ci de-a dreptul nebun.

Dar daca esti primarie si construiesti o sosea prin locul in care e ditamai stalpul? Sau o faci doar pana la jumatatea drumului (indeed, cand vii dinspre Kogalniceanu inspre Universitate, pe partea dreapta, banda de bicicleta sa opreste brusc, cam prin fata magazinului Best Computers) Nu cumva ai cheltuit banii publici de pomana?

Dar daca esti jurnalist si nu scrii niciodata nimic despre asta? Yeah, I know, sa ne ocupam mai intai de marea coruptie si dupa aia de alte nimicuri…

“Ce-ti trebuie bicicleta? Ce, esti vreun sarantoc? De ce nu-ti iei masina?” Mi-a povestit o prietena ca undeva in America cineva a venit la ea si a jignit-o din senin pe motiv ca merge pe jos si nu isi cumpara masina.

Habar n-am cum e prin America. Prin Europa, atat cat am vazut, se merge pe jos sau pe bicicleta. Merg pe bicicleta majoritatea studentilor, profesorii universitari, directorii de banci, functionarii publici s.a.m.d. Sau pe jos, pur si simplu.

Mersul pe bicla e vazut ca o chestie ok, misto. E incurajat. Sunt o multime de stradute pe care n-au voie masinile, in schimb au voie bicicletele (la noi e, desigur, pe dos). Pana si in fata magazinelor mici exista cate un loc in care sa iti poti lasa bicicleta. Sa nu mai vorbim despre universitati:
 

Cine merge cu masina? Turistii si oamenii in varsta, care nu se pot deplasa pe jos sau cu bicicleta. De fapt, chiar si astia folosesc mai degraba transportul in comun.
Gata, am scris suficient despre toate astea. Ne vedem pe banda.

Rastel aerian

Vineri, Februarie 22nd, 2008

O parcare pe cat de eleganta si confortabila pe atat de sigura.
Contra cost, ca sa stii ca ai loc garantat.