Archive for Septembrie, 2007

Ziare.Com testeaza de acum inainte pistele de biciclete!

Vineri, Septembrie 28th, 2007

Puteti citi AICI articolul in care ziare.com isi declara intentia de “testa” periodic pistele de biciclete care vor aparea in Bucuresti. Asociatia Bate Saua le sta la dispozitie cu documentatia tehnica necesara!
ziare.com harta traseu piste bicicleta

Le multumim pentru implicare!

DACIANA SARBU isi parcheaza masina “DEP” pe pistele de biciclete!

Vineri, Septembrie 28th, 2007

Si AICI puteti constata / asculta a cui era masina gasita de redactorii INFO PRO pe pista de biciclete!!! A Dacianei Sarbu!!! Pe acelasi sit, puteti asculta si parerea Dlui Bogdan Olteanu, Presedintele Camerei Deputatilor! Care rade, si face glume. Caci putin ii pasa.

Va readuc aminte ca acum o luna, Asociatia BATESAUA a sesizat Brigada de Politie Rutiera in scopul respectarii conditiilor de utilizare a acestor initiative. Am trimis (atat prin e-mail, cat si prin depunere la registraturile oficiale ale institutiilor respective) propuneri de colaborare in vederea informarii si educarii bucurestenilor … dar, din pacate, nu am primit inca raspuns.

Fluturas pentru masinile parcate pe piste!

Vineri, Septembrie 28th, 2007

Puteti descarca de aici fluturasul care atentioneaza civilizat proprietarii masinilor parcate ilegal pe pistele de biciclete. Scopul este sa ii informam si sa ii ajutam sa constietizeze ca unii locuitori ai orasului – care de multe ori sunt si ei soferi!!! – vor sa renunte la masina si sa mearga in siguranta pe spatiul alocat lor prin lege.
Succes!

Download Fluturas parcare interzisa (flyer-parcarea-interzisa.pdf)

Info Pro a experimentat pistele de biciclete din Bucuresti

Vineri, Septembrie 28th, 2007

Cu biciclete inchiriate de la asociatia BATE SAUA [ ], Ernest Fazekas si Mihai Livadaru, realizatorii matinalului “Urechile sus!” de la radio InfoPro, au devenit campioni nationali la proba ciclism URBAN cu obstacole! Ei s-au angajat intr-o lupta pe viata si pe moarte cu pistele pentru biciclete din Bucuresti si doar printr-o minune au ajuns la ‘finish’ vii si nevatamati. O groapa serioasa si un moment de neatentie au fost de ajuns pentru ca Ernest Fazekas sa fie in pericol de a-si rupe piciorul, iar colegul sau, Mihai Livadaru, sa se ciocneasca de un gard…

Puteti citi mai multe (inclusiv un fragment video elocvent… ) pe situl INFO PRO

CRITICAL MASS SEPTEMBRIE 28

Miercuri, Septembrie 26th, 2007

vă invităm la

dacă vrei

  • un oraş mai curat
  • mai puţină poluare
  • decongestionarea traficului
  • un mod de viaţă mai sănătos
  • mergi cu bicicleta în fiecare zi

O imagine de vis a Bd. Libertatii

Luni, Septembrie 24th, 2007


de Vali B.

Mass-Media si bucurestenii reactioneaza pozitiv !

Luni, Septembrie 24th, 2007

Ii invit pe toti cei care au avut incredere in eficienta unei astfel de manifestari, pe optimisti si pe voluntarii care au acceptat initiativa mea / noastra, sa evalueze singuri efectul:
…. (mai mult…)

Dank u wel meneer ambassadeur!

Luni, Septembrie 24th, 2007

Multumim frumos Domnule Ambasador!

LIBERTATE! SANATATE! MOBILITATE!

Acestea au fost indemnurile care mi-au incins pedalele sambata, 22 septembrie, la Parada Biciclistilor adunati pentru a marca ‘O zi fara masina Mea in Orasul Meu’ pe bulevardele din centrul Bucurestiului. Mai ales “Libertate!” m-a racorit pe deplin! Celelalte doua au bataie pe termen lung… insa acum, dupa 4 ani de pedalat in gol in lupta cu autoritatile, cu mentalitatile, cu inconstienta sau cu dezinteresul…. simt pentru prima oara ca biciclistii au si ei momentele lor de libertate!

Am multe liste de multumiri, si doresc sa le pun pe ecran, din tot sufletul:

(mai mult…)

harta plimbarii de sambata 22 septembrie

Vineri, Septembrie 21st, 2007

Arcul de Triumf [16:00] – Bd. Kisseleff – Piata Victoriei – Calea Victoriei – Bd. Natiunilor Unite – Bd. Libertatii – Calea 13 Septembrie – Str. Uranus – Terasa E-Uranus

Mesajul Asociatiei KOMUNITAS

Joi, Septembrie 20th, 2007

TE AFECTEAZA SI PE TINE – ce ar trebui sa stii despre viata ta in Bucuresti

Bucurestiul devine un oras din ce in ce mai otravitor.

Masuratorile efectuate in ultimii ani in Bucuresti au aratat ca in zonele centrale ale orasului se inregistreaza adesea depasiri ale concentratiilor maxim admise de gaze, mai ales in timpul perioadelor de canicula.
In Bucuresti, poluarea cu bioxid de sulf, bioxid de carbon si oxizi de azot este foarte puternica. Cele mai poluate intersectii din Capitala sunt cele din zona Bulevardul Carol cu Mosilor, la Universitate, în zona Razoare, Cotroceni, Piata Romana si Gara de Nord.

(mai mult…)

Pentru Bucurestenii sufocati de poluare!

Joi, Septembrie 20th, 2007

Sambata, 22 septembrie, cand vom ajunge la Terasa E-Uranus, asociatia BATE SAUA va imparti cateva sute de borcane cu aer curat, ne-poluat pentru a fi utile celor care nu mai au aer. Nu avem prea multe, deoarece in tara asta a mai ramas putin… Asa ca sa va duceti repede la taraba amenajata acolo si sa stati frumos la coada::
Anul acesta avem din Bihor… poate unii dintre voi au ceva preferinte….
Eu unul nu m-am putut abtine si am deschis unul… m-a ametit, asa tare e!!!

Global Uban Development

Joi, Septembrie 20th, 2007

uite aici:

http://www.globalurban.org/