Romanii sunt incurajati sa mearga cu bicicleta la serviciu

Asociatia “Bate Saua sa Priceapa Iapa” ii incurajeaza pe romani sa foloseasca bicicleta pentru deplasarea zilnica la serviciu, in cadrul programului “Cu bicicleta la serviciu”.

Articol in Green Report editia on-line:

http://www.green-report.ro/stiri/promanii-sunt-incurajati-sa-mearga-cu-bicicleta-la-serviciup

Articole similare:

 1. Prefectul judeţului Suceava, cu bicicleta la serviciu Prefectul judetului Suceava, Orest Onofrei, a anuntat ca este dispus...
 2. Am pedalat impreuna cu bicicleta la serviciu Multumesc tuturor antreprenorilor din JCI (Junior Chamber International) alaturi de...
 3. Masdar, primul oras 100% ecologic din lume Abu Dhabi a pus bazele orasului Masdar, primul oras din...
 4. Cu Bicicleta la serviciu aprilie 2010 Asociatia BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA in parteneriat cu asociatia...
 5. Bate Saua la Primaria Capitalei Sedinta de lucru in vederea constituirii grupului consultativ pe langa...

5 Responses to “Romanii sunt incurajati sa mearga cu bicicleta la serviciu”

 1. Gica Contra Says:

  Am vazut peste tot indemnuri pentru a merge cu bicicleta mai mult. Se subliniaza avantajele, se dau exemple. Asta este foarte bine dar consider ca nu este suficient. Cred ca trebuie cautate si discutate motivele pentru care lumea nu prea merge cu bicicleta in Romania. De exemplu motivul pentru care eu nu merg cu bicicleta este ca ma simt ca pe scena in vazul tuturor, ca sunt un ciudat, un traznit (Ce o sa zica ceilalti? O sa rada de mine!). Nu stiu cat de raspandit este la altii motivul asta ca mi-a fost rusine sa discut dar nu cred ca sunt singurul care gandeste asa.
  Alte motive care ii tin pe oameni departe de bicicleta dar care la mine nu se aplica sunt, cred eu, urmatoarele:
  2. (numai femeile) Ma fluiera si ma striga mitocanii, nu suport.
  3. Nu cunosc regulile nescrise de circulatie. Cel putin la inceput am nevoie de “iepuri” pe care la nevoie sa-i copiez si cum la noi nu prea se merge cu bicicleta, trebuie sa te descurci.
  4. Mi-e frica de masini, daca ma loveste careva? Astia conduc ca nebunii.
  5. Bicicletele sunt scumpe sau proaste.
  6. Daca vreau sa-mi cumpar o bicicleta trebuie sa prospectez piata, sa ma interesez… nu ma pricep, Daca nu iau ce imi trebuie?
  7. Bicicleta este mare, ocupa tot locul din vestiar
  8. Bicicleta este grea, Blocul meu nu are lift. Stau la etajul 4. Nu pot sa car pe scara o bicicleta. Sau stau la etajul 7. Daca se strica liftul ce fac?
  9. Bicicletele se fura frecvent, daca raman fara?
  10. Nu sunt in stare sa-mi tin echilibrul pe bicicleta. Mi-e rusine sa ma apuc sa invat acum la maturitate. Ce-o sa zica lumea?
  11. Ajung la destinatie transpirat tot si ar trebui sa fac un dus si sa ma schimb. Nu vreau / nu am timp sa ma deranjez
  Probabil ca le cunoasteti si mai sunt si altele care nici macar nu-mi trec prin minte. Cred totusi ca balanta dintre a sublinia avantajele si a combate motivele de refuz este puternic inclinata catre a sublinia avantajele si sunt de parere ca ar trebui echilibrata.

 2. zoloper Says:

  cred ca toata insiruirea aceea de motive nu se poate regasi intr-un singur om. si daca s-ar putea, acela ar fi omul ce traieste in bula de aer.
  e bine sa te gandesti si la aceste probleme, dar nu prea mult, efort trebuie facut un pic (carat, impins, pedalat) ca altfel nu esti pe bicicleta . daca nu, te sfatuiesc sa nu transmiti ideile tale si altor oameni, fiind un contra-biciclist (deci ne consideri ciudati cu pantaloni cu burete si razi de noi pe strada.. bun )

 3. Gica Contra Says:

  Sunt profund mahnit ca mesajul meu a fost inteles exact invers si multumesc lui zoloper pentru feed-back. Ma vad nevoit sa las la o parte toate amanuntele si sa reformulez ideea intr-o singura fraza:

  Puneti mai mult accentul pe combaterea motivelor (pretextelor?) care par sa impiedice lumea sa mearga cu bicicleta si, cred, veti obtine rezultate superioare.

 4. Gica Contra Says:

  Si pentru ca lururile sa fie mai clare, indraznesc sa postez si contraargumentele asa cum le vad eu – desi cred ca aici ar fi fost mai bine sa dau cuvantul specialistilor in materie (ziaristi, psihologi, etc.) care stiu sa fie mai convingatori.

  1. Ce o sa zica lumea? O sa rada de mine! Sunt un ciudat, un traznit. Toata lumea merge cu masina, cu transportul in comun…
  R: Nu stiu, e marea mea problema. Si nu numai a mea. Si se pare singura.

  2. (numai femeile) Ma fluiera si ma striga mitocanii.
  R: Sa va bucurati. Asta inseamna ca atrageti atentia deci nu mai sunteti in pericol sa fiti victima unui accident. Si fiti constiente ca asta e semnul ca aveti o putere! In plus, dupa o anumita varsta veti duce dorul fluieraturilor si strigaturilor…

  3. Nu cunosc regulile nescrise de circulatie. Cel putin la inceput am nevoie de “iepuri” pe care la nevoie sa-i copiez si cum la noi nu prea se merge cu bicicleta, trebuie sa te descurci.
  R: “Iepuri” se gasesc, nu trebuie sa astepti sa mergi cu bicicleta ca sa-i urmaresti. Urmareste-i de pe acum cu mare atentie. In plus, regulile de circulatie scrise sunt mult mai importante.

  4. Mi-e frica de masini…
  R: cititi asta: http://www.bicyclinglife.com/SafetySkills/SafetyQuiz.htm

  5. Bicicletele sunt scumpe sau proaste.
  R: Asta e valabil pentru orice, nu numai pentru biciclete. Face parte din investitie si in timp se amortizeaza.

  6. Daca vreau sa-mi cumpar o bicicleta trebuie sa prospectez piata, sa ma interesez…
  R: Idem 5

  7. Bicicleta este mare…
  R: Dar patul, sifonierul, aragazul, masina de spalat, masa, cuierul plin de haine groase de iarna…?

  8. Bicicleta este grea…
  R: Un om sanatos poate ridica o treime din greutatea lui fara probleme. Si in plus cat cari bicicleta? Cel mult 4 etaje.

  9. Bicicletele se fura frecvent…
  R: Foloseste doua antifurturi de modele diferite, leaga si cadrul, si o roata (sau amandoua rotile daca ai de ce), leaga bicicleta intr-un loc circulat de un obiect greu de taiat si riscul de furt scade foarte mult. Foloseste bicicleta de dama – se fura mai rar (hotii sunt barbati si se jeneaza sa mearga cu biciclete de dama). In afara de asta asigura-te la tine: pune deoparte ca pe o asigurare in fiecare luna 1/40 din costul bicicletei. Daca ti se fura, vei avea bani sa-ti iei alta.

  10. Nu sunt in stare sa-mi tin echilibrul…
  R: Secretul este sa cotesti putin dar prompt in partea in care te-ai inclinat. Adica in partea in care iti vine sa pui piciorul. In loc sa pui jos piciorul, tragi spre tine mana din acea parte. Sigur ca asta nu e tot, e doar explicatia ca sa intelegi cum de se poate si ce ai de facut pana ce se formeaza reflexul.

  11. Ajung la destinatie transpirat…
  R: Cu cateva minute inainte sa ajungi la destinatie reduci efortul la minim. Rabda si nu te mai lua la intrecere cu cei care te depasesc, lasa-i in pace (asta e cel mai greu!). Faci ceva mai important.

  12. Efortul fizic e mare
  R: Nu e chiar asa. Un efort fizic pana la o anumita limita nu este cauza de disconfort. E mai greu de mers pe jos.

 5. Cum sa-i convingem si pe cei din jurul nostru sa utilizeze bicicleta ? - Page 9 - Forum Ciclism.ro Says:

  [...] Originally Posted by Drysna Sunt curios, de unde ai copiat ce e scris mai sus? Nu am copiat, mi-am transcris si imbogatit un post mai vechi de aici: Romanii sunt incurajati sa mearga cu bicicleta la serviciu | Cu bicicleta la serviciu [...]

Leave a Reply