Sa facem economie de electricitate si de combustibil

Earth Hour bike landscape

Mai mult decât o oră pentru planetă

Sâmbătă, 26 martie, 51 de orașe din România vor stinge luminile pentru o oră, alăturându-se campaniei Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie.

Ca în fiecare an, World Wide Fund invită bucureștenii să sărbătorească Earth Hour, în cadrul unui eveniment care nu va implica surse de curent, organizat împreună cu Primăria Municipiului București. Evenimentul Mai mult decât o oră pentru planetă se va desfășura sâmbătă, 26 martie, în Piața George Enescu, începând cu ora 17:30. Ne sprijină, ca în fiecare an, ambasadorul Earth Hour, Zoli Toth, dar și inițiativele Bate Șaua, Let’s bike it, BikeWalk, Ciclopromenada Nocturnă, Velo Bello, Drumul Bicicletei, Asociațiile Mai Mult Verde, Green Revolution si Recolamp .
Sărbătoarea Earth Hour va începe prin startul pentru Marșul Earth Hour 2011. Îi așteptăm pe bicicliștii bucureșteni, pentru a realiza împreună următorul traseu: Str. C.A. Rosetti- Bd-ul. G-ral. Gheorghe Magheru- Piața Romană- Bd-ul. Lascăr Catargiu- Piața Victoriei- B-dul. Aviatorilor- Piața Charles de Gaulle- Bd-ul. Mareșal Constantin Prezan- Arcul de Triumf- Șos. Kiseleff- Piața Victoriei- Calea Victoriei -întoarcere în Piața George Enescu.


Harta traseului poate fi vizualizată pe Bikemap: http://www.bikemap.net/route/863396
Pe cei care își doresc să participe la marș, însă nu au o bicicletă acasă, îi așteptăm cu 100 de biciclete puse la dispoziție gratuit de centrele de închiriere IVelo și Cicloteque.  Îi rugăm pe doritori să își închirieze bicicleta în avans, trimițându-ne un mesaj la adresa , care să includă numele și numărul de telefon, până vineri, 25 martie, la ora 15:00.

Marșul Earth Hour se va încheia la orele 19:00. După un răgaz pentru a ne trage sufletul, ne vom bucura, din nou, de un concert Sistem 100% unplugged, iar la 20:30 vom da cu toții tonul stingerii luminilor Ateneului Român, ale Bibliotecii Centrale Universitare și ale Muzeului Național de Artă. Când totul va fi stins, cunoscutul cor Sound ne va încânta cu  un repertoriu adaptat evenimentului.

Asteptam confirmarea voastra pe evenimentul de pe Facebook:

Articole similare:

 1. ORA PAMANTULUI 2011 “- Gata? Am salvat pamantul?” O ora din viata mea pentru planeta Pamant, intr-o sambata...
 2. Se fura in Bucuresti! Noi nu facem nimic? Iata mesajul pe care mi l-a trimis un jurnalist colaborator...

14 Responses to “Sa facem economie de electricitate si de combustibil”

 1. lucian fotograf Says:

  daca am ajuns sa facem razboiae pt resurse…apropo de Libia….dar cati gandesc ca noi…..in spirit ecologic…..si econom…pt noi in primul rand ….iubesc blogul vostru!

 2. Ovidiu Stanci Says:

  Sunt curios, cor Sound vor canta folosind un sistem de sonorizare alimentat de curent electric… sau totul va fi asa in surdina, sa auda doar cei de aproape?
  Oricum, initiativa e tare si subliniaza bine mesajul… insa ca sa extinzi fenomenul ar trebui sa ajungi la Earth Year. Bafta!

 3. George Brailoiu Says:

  Am sarbatorit de fiecare data Earth Hour, eveniment care a prins contur si la noi.

 4. Pato Basil Says:

  sunt bune campaniile astea de constientizare

 5. Televizoare Says:

  Foarte multe orase au participat la acest evenimet, fata de anii trecuti. Sper sa se faca aceste economii in in viata de zi cu zi, acolo unde se poate.

 6. Petronela Davidoiu Says:

  E o inițiativă lăudabilă, sunt foarte încântată că a prins la nivel global. Aș vrea să văd mai multe astfel de inițiative, atât în România, cât și “afară”.

 7. Traficant Says:

  Frumoasa intiativa, sper ca a fost finalizata cu succes.
  Poate ar trebuii sa putem si noi in Romania intrerupatoare la priza, ca in strainatate astfel ecomonisim energie.

 8. Produse naturale Says:

  Imi place foarte mult logo-ul si ideea! Eu am stat acasa atunci, insa n-am consumat nici eu energie electrica, timp de aprox. 2 ore..fain a fost!

 9. articole copii Says:

  Oare cati au facut in aceasta zi economie?

 10. Filme Gratis Says:

  De combustibil inteleg de ce trebuie sa facem economie dar de electricitate nu inteleg. Din cate imi aduc aminte nu e produsa pe cale naturala…

 11. George Nicolae Says:

  Mai avem mult de munca pana sa ajungem sa facem economie care se simte cu realitate.

 12. Marcel Says:

  O initiativa careia ii doresc tot succesul, da, o initiativa care chiar are un scop “nobil”.

 13. crosetutza Says:

  Cred ca sunt lucruri mult mai importante de facut in aceasta tara. Voi nu credeti la fel?

 14. Silviana Says:

  Foarte fain afisul. E bine ca oamenii sunt incurajati nu numai sa respecte mediul, si sa faca si miscare!

Leave a Reply