Februarie 10th, 2012 by Geo BateSaua

CONFERINTA “Activismul si cultura protestului la tinerii din Romania”

Marti, 14 februarie 2012, incepand cu ora 10:00, la Facultatea de Istorie, sala Nicolae Iorga din Bd. Regina Elisabeta 4-12, Sector 5.

Organizator: Asociatia Miscarea Civica Militia Spirituala / Bucuresti

Conferinta Militia Spirituala

Conferinta Militia Spirituala

Asociatia BateSaua, una dintre primele organizatii militante din Romania, recomanda tinerilor (si nu numai) sa ia parte la dezbaterile si consultarile pe teme de proteste sociale, miscari civice menite sa ne re-dobandeasca drepturile si libertatile.

Iunie 10th, 2011 by Geo BateSaua

Marele Mars Ciclist al Bucurestiului

Amatori si profesionisti vor pedala impreuna prin Bucuresti, sambata,11 iunie ora 14:00 de la Arcul de Triumfbicicleta

Mai 9th, 2011 by Geo BateSaua

Moby

Un clip interesant pentru Moby – Be the one

Savurati :

from on .

It is good, it is evil, it scares us, it thrills us, we loath it, crave it and yet need it. It is an ending cycle. We are imprisoned in its grasp of inevitability. In life, in death, in suffering and in struggle, we all reach the moment that forces us to say, “hello, future”.

Director – Anthony Icuagu
Cinematographer – Alexandru Popescu
Actors – Ioana Picos, Gabriela Nita, Mihai Marin, Anthony Icuagu

Martie 29th, 2011 by Geo BateSaua

ORA PAMANTULUI 2011 “- Gata? Am salvat pamantul?”

O ora din viata mea pentru planeta Pamant, intr-o sambata seara. O ora in care puteam sa ma uit lenes la film, sa iau cina intr-un restaurant, sau sa fiu undeva in varful muntelui in fata cortului la foc.

earth hour 2011 c

Probabil ca ultima varianta ar fi fost ceva mai tentanta si mai recomandata. Apropierea de natura te face sa intelegi de ce este nevoie sa existe un echilibru intre ce produci si ce mananci. Citeste tot articolul »

Martie 23rd, 2011 by Geo BateSaua

Sa facem economie de electricitate si de combustibil

Earth Hour bike landscape

Mai mult decât o oră pentru planetă

Sâmbătă, 26 martie, 51 de orașe din România vor stinge luminile pentru o oră, alăturându-se campaniei Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie. Citeste tot articolul »

Februarie 23rd, 2011 by Geo BateSaua

Probleme De Trafic In Bucurestii Anilor ‘70 ?

De aproape 40 de ani primaria Bucurestiului, Politia Rutiera si RATB nu au reusit sa asigure culoare unice pentru mijloacele de tranport in comun.
Si pentru biciclete, am adauga noi.

Incurajarea utilizarii automobilului personal sau de serviciu duce la blocarea circulatiei pietonilor, calatorilor si biciclistilor.

3 categorii de participanti la trafic care nu polueaza si nu aglomereaza.

QED

[ad]

Februarie 21st, 2011 by Geo BateSaua

RATB renunta la 30% din calatori

RATB “renunta” la 30% din calatori… Asa as reformula eu titlul articolului aparut in alfa news “RATB a pierdut 30% din calatori”. Reprezentantii RATB motiveaza retragerea de pe trasee a vehiculelor prin lipsa de clienti. Este o atitudine pasiva, cum am declarat si in interviu, care denota lipsa lor de interes pentru promovarea serviciilor acestei companii de transport public si pentru dobandirea de drepturi suplimentare in trafic.  Toata lumea stie ca utilizarea autobuzelor sau troleibuzelor se face in conditii de siguranta si confort: trebuie sa fii sigur ca ajungi in timp util la destinatie, fara sa pierzi vremea asteptand in statie sau in autobuz. Citeste tot articolul »

Februarie 21st, 2011 by Geo BateSaua

DJ Shadow la “Dictionar de sunete”

Lucian Ştefănescu

Folosind numai mostre sonore, DJ Shadow a creat o lume unde nu există genuri muzicale, ci doar texturi sonore și stiluri care se întretaie.

[ad]

Februarie 14th, 2011 by Geo BateSaua

Zona Libera

Marti / 23:00 – 01:00

Zona Libera este o misiune misto, care prezinta experimentul electronic in forma cea mai distractiva. Zona Libera e un puzzle audio, care amuza pe serioasele. Uneori intzeapa, dar nu cu venin. Va este prezentata de DJ Vasile si este produsa la Studio88 de Matze. Pentru cunoscatori, only.

[ad]

Februarie 14th, 2011 by Geo BateSaua

George Brassens la “Dictionar de sunete”

by Lucian Ştefănescu

Non-comformistul poet al chansonetei.

„Cintaret si compozitor francez, nascut la Sète in 1921, mort in 1981, autor al unor cintece poetice pline de viata si non-conformism.” Aceasta este definitia data de editia din 1983 a dictionarului Petit Larrousse in dreptul numelui lui George Brassens.
[ad]
Februarie 14th, 2011 by Geo BateSaua

Retroelectro

RetroElectro
CU Electric Brother

Joi / 23:00 – 01:00

Mixuri iscate din toata lumea, electropop, electrojazz, mult retro conectat la priza si alte dulci rafinamente ale celei mai fierbinti actualitati muzicale, pentru cei care sunt sau vor sa devina buni ascultatori. Citeste tot articolul »

Ianuarie 25th, 2011 by Geo BateSaua

Velorutia Nationala prezentata in MBike

Traian Goga, redactorul MBike, a dorit sa facem o recapitulare a activitatii asociatiei Bate Saua sa Priceapa Iapa din ultima vreme.

Cu acesta ocazie ne-am dat si noi seama ca am inceput suficient de multe proiecte si demersuri care ne obliga sa mergem tot mai departe. Si calare si pe jos …

Cititi aici tot interviul

Multumim echipei MBike!

[ad]