Un proiect al

Bate Saua Sa Priceapa Iapa

Cu sprijinul financiar:
Inchirieri biciclete

Istoric SEM

Istoric SEM: Saptamana Europeana a Mobilitatii

2002

Prima editie a Saptamanii Europene a Mobilitatii, organizata intre 16 si 22 septembrie 2002, a constat intr-o saptamana intreaga plina de evenimente menite sa creasca notorietatea diferitelor aspecte ale mobilitatii sustenabile.
Transportul Public, Mersul pe Bicicleta, Strazile Vii sau Drumurile Verzi au fost diferitele teme abordate de-a lungul si de-a latul intregii Europe. O lista intreaga de alte teme au fost abordate pe durata acelei saptamani, si bineinteles, Ziua Fara Masini din data de 22 septembrie a fost elementul de atractie al evenimentului!

427 orase si localitati (241 participante +186 suportere) au fost implicate in 2002.
 
2003

A doua editie a Saptamanii Europene a Mobilitatii, a fost organizata din 16 pana in 22 septembrie 2003. Accesibilitatea a fost tema centrala pe care s-au focalizat toti participantii in acel an. Obiectivul a fost dezvoltarea unui oras placut, care ofera mobilitate sustenabila pentru toata lumea, satisfacand toate nevoile de mobililtate a diferitelor grupuri din cadrul societatii noastre.
Cu aceasta tema centrala, Saptamana Europeana a Mobilitatii a dorit sa contribuie la sustinerea Anului European al Persoanelor cu Handicap. In relatie cu aceasta tema centrala, evenimentele au fost organizate in jurul: Trasportului Public, Mersul pe Bicicleta, Strazile Vii sau Drumurile Verzi, Utilizarea Autoturismelor cu Responsabilitate, Managementul Mobillitatii, Mobilitatea si Sanatatea.

727 orase si localitati (295 participante + 428 suportere) au fost implicate in 2003.

2004

A treia editie a fost deasemenea organizata intre 16 si 22 septembrie 2004.
Strazi mai Sigure pentru copii a fost tema centrala. Obiectivul declarat a fost reducerea riscurilor strazii pentru copii in orase. Orasele sunt jucatorii cheie in asigurarea drumurilor sigure catre scoli si catre locurile de joaca.
Strazi sigure pentru copii sunt conditiile necesare pentru a avea o mobilitate sustenabila pentru copii. Copiilor li se poate permite sa mearga pe jos sau sa isi ia biciletele doar daca parintii lor au incredere ca acestia se intorc acasa in siguranta.

849 orase si localitati (377 participante + 472 suportere) au fost implicate in 2004.

2005

A patra editie a Saptamanii Europene a Mobilitatii a fost organizata intre 16 - 22 septembrie 2005. Obiectivul a fost promovarea deplasarii sustenabile catre locurile de munca si scoli, incurajand modalitati alternative de transport precum mersul pe bicicleta, transportul public, mersul pe jos.
Cu aceasta tema centrala, Saptamana Europeana a Mobilitatii  a dorit sa contribuie la reducerea traficului aglomerat, emanatiilor noxelor provenite de la transportul cu motor si imbunatatirea sanatatii si calitatii vietii pentru cetatenii europeni.
964 orase si localitati au fost implicate in 2005.

2006

In anul 2006, tema a fost "Schimbarea Climatului". O problema cu care multe tari europene s-au confruntat in anul care a trecut.
Speram sa tragem un serios semnal de alarma, printr-o campanie de informare si mediatizare.

 

ATENTIE!
Accesati Blogul Velorutia
pentru informatii curente 

Harta Velo

SPONSORI

PRIETENI


www.consumredus.roDorDeDuca

Jocuri Online

Copacul de Hartie

Stop CO2