Un proiect al

Bate Saua Sa Priceapa Iapa

Cu sprijinul financiar:
Inchirieri biciclete

Solicitare Ministerul Culturii

Buna sa va fie clipa, ziua si eternitatea :)!
In numele asociatiei care promoveaza traditiile cultural-artistice prin intermediul turismului in sa "BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA" (www.batesaua.ro), in numele tuturor celor care doresc sa vina pe bicicleta acolo unde isi pot racori sufletul, sau unde isi pot afla tihna, as dori sa va pun urmatoarea intrebare:

Cum considerati initiativa asociatiei pe care o reprezint, de a initia un program numit "Cu bicicleta la muzeu!", program in cadrul caruia sunt invitate toate muzeele, centrele expozitionale, galeriile de arta si orice alta institutie culturala sa incurajeze utilizarea bicicletei ca mijloc recomandat de deplasare catre astfel de destinatii?

Analizand obiceiuri si traditii din tarile europene care incurajeaza utilizarea bicicletei, am ajuns la concluzia ca acest mijloc alternativ de transport este foarte recomandat atunci cand oamenii doresc sa isi petreaca timpul liber intr-un mod placut si sanatos. In plus, este foarte convenabil si eficient din punct de vedere spatial, caci pe locul de parcare al unei singure masini, se pot parca zece biciclete!
Am consultat diferite studii de caz din capitalele europene si am extras un set de bune practici pe care suntem gata sa le impartasim oricarei institutii interesate.

Dorim sa invitam Ministerul Culturii si Cultelor sa devina partener oficial in acest program. Dorim sa ne sprijiniti pentru a contacta oficial toate aceste institutii culturale. Dorim sa ne ajutati sa pregatim si sa distribuim un set de materiale informative pentru cei interesati (un pliant care va prezenta beneficiile utilizarii bicicletei ca mijloc inteligent, non-poluant si sanatos de deplasare). Am dori sa introduceti gratuitati pentru cei care vin cu bicicleta, in scopul incurajarii pro-active a cetatenilor si tinerilor de a se deplasa cu bicicleta.

Apreciem intentia institutiei Dvs de a incuraja angajatii si vizitatorii care vin pe bicicleta [din dorinta de a diminua aglomeratia din trafic, din dorinta de a elimina aglomeratia produsa de masinile parcate in fata cladirii, din dorinta de a face miscare, din dorinta de a nu ne certa intre noi in mijlocul intersectiilor, din dorinta de a ne aduce copii cu bicicleta, nu inghesuiti in masina] sa isi parcheze BICICLETA IN SIGURANTA SI IN CONDITII CIVILIZATE, prin instalarea unor rastele de bicicleta la sediul Ministerului. Va stam la dispozitie cu un set de bune practici necesare introducerii culturii biciletei in cultura organizationala, care includ recomandari de amplasare, de semnalizare, de selectare a rastelelor, de informare a vizitatorilor si de educare a angajatilor.


In paralel, dorim sa va aducem la cunostiinta ca asociatia "BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA" a demarat un proiect numit "Harta Velo Bucuresti", in care vom introduce toate punctele de interes pentru biciclisti: piste, alei si benzi de bicicleta, magazine si ateliere de reparatii, statii de aer comprimat, servicii de vulcanizare, parcari publice, parcari private de biciclete, centre de inchiriere si organizatii specifice. Vom introduce pe aceasta harta si muzeele, galeriile de arta sau centrele expozitionale care vor intra in programul ?Cu bicicleta la muzeu!?.

Acest demers face parte dintr-un proiect numit VELORUTIA. O REVOLUTIE PE DOUA ROTI!, proiect pe care il implementam la ora actuala in Bucuresti, Resita, Targu Mures si Cluj Napoca.


Va multumesc pentru atentie! Asteptam un raspuns oficial pe adresa de corepsondenta din Bucuresti, sector 2, Strada Sperantei 5, apt. 5.

George CULDA
- Presedinte Asociatia  "BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA"
- Vice-Presedinte FEDERATIA BICICLISTILOR DIN ROMANIA

Aici gasiti deja o lista cu parcari amplasate in Bucuresti.

 

ATENTIE!
Accesati Blogul Velorutia
pentru informatii curente 

Harta Velo

SPONSORI

PRIETENI


www.consumredus.roDorDeDuca

Jocuri Online

Copacul de Hartie

Stop CO2

Blog Veloteca.ro