Un proiect al

Bate Saua Sa Priceapa Iapa

Cu sprijinul financiar:
Inchirieri biciclete

Cu bicicleta la serviciu. Sau la banca.

Studiind problema traficului si solutiile de re-echilibrarea a acestuia, am inteles ca unele dintre sursele marilor aglomerari urbane sunt si corporatiile cu sedii imense si sute / mii de angajati. De asemenea, marile cladiri de birouri, care adapostesc zeci de sedii ale unor firme mici. Toate acestea au un mare defect (datorat arhitectilor, proprietarilor si autoritatilor locale care nu au stiut si nu au vrut sa ia in calcul aceasta problema): nu ofera spatii de parcare auto. Din acest motiv, angajatii si clientii sunt obligati sa parcheze pe stradutele laturalnice sau in plin bulevard principal.

Asociatia Bate Saua sa Priceapa Iapa propune urgent instalarea de parcaje de bicicleta specializate in incinta / in fata tuturor acestor sedii / cladiri, pentru incurajarea angajatilor, colaboratorilor sau
 clientilor sa vina cu bicicleta la sediul lor. Nimeni nu vine pe bicicleta daca nu are confort si siguranta la destinatie.
De asemenea, bancile care dezvolta in ultimii ani retele imense de unitati, agentii sau filiale, creaza aglomerari auto de scurta durata, i mod inutill, in fata sediilor.

Agentiile de asigurari, care atrag tot pe termen scurt roiuri de automobile parcate in fata sediilor din ce in ce mai numeroase, in pline bulevarde principale, ar trebui sa incurajeze instalarea de rastele de biciclete. Pazite!

Lanturile de magazine de retail, care atrag sute de clienti zilnic veniti sa deschida dosare de credit sau doar s aplateasca ratele, atrag si ele automobile pe termen scurt.

Scuza cu "nu pot merge cu bicicleta, deoarece trebuie sa ma imbrac elegant" nu mai tine. NU prea mai merge multa lume in "costum" la banca, la agentia de asigurari sau la magazinul de electro-casnice. DAR, nici sa
 isi lase bicicleta nepazita in fata sediului nu MERGE! De aceea, sugeram instalarea urgenta de rastele de biciclete in fata acestor sedii si introducerea lor in consemnul angajatilor cu paza!

Am reusit sa convingem mari corporatii precum Petrom si Raiffeisen de aceasta realitate si am propus aceasta solutie!
Am reusit sa identificam (in sfarsit!) surse de import ale rastelurilor!
Am reusit sa "dotam" cele aproximativ 10 sedii Petrom din Bucuresti si Ploiesti cu rastele ultra-moderne si aratoase!
Acum trebuie sa incepem sa facem educatie in randul angajatilor. Sa sprijinim Petrom sa includa cultura bicicletei in cultura lor organizationala.
Am reusit si sa convingem Petrom sa prezinte acest demers printr-un eveniment public.
Iar Petrom a reusit sa atraga atentia mass-mediei, vedetelor, jurnalistilor si studentilor, printr-un eveniment/concurs cu probe, premii si concerte dedicate Zilei Mondiale a Mediului.
Am pregatit un pseudo-ghid al biciclistului, care contine si un extras din regulamentul de aplicare a Codului Rutier cu privire la circulatia pe bicicleta. Ne-am gandit ca nu este suficient doar sa indemnam omul sa se deplaseze pe bicicleta, trebuie sa il si informam cu privire la drepturile si obligatiile pe care le are in trafic.

Mentalitatea romanilor nu se schimba printr-un singur gest.
Trebuie consecventa si determinare.
Daca aveti sugestii sau idei, tineti legatura cu noi.

 

ATENTIE!
Accesati Blogul Velorutia
pentru informatii curente 

Harta Velo

SPONSORI

PRIETENI


www.consumredus.roDorDeDuca

Jocuri Online

Copacul de Hartie

Stop CO2