Un proiect al

Bate Saua Sa Priceapa Iapa

Cu sprijinul financiar:
Inchirieri biciclete

Forumul Sigurantei Rutiere 2007

In ziua de 15 noiembrie a.c., ora 10.00, in cadrul manifestarilor prilejuite de ZIUA MONDIALA DE COMEMORARE A VICTIMELOR ACCIDENTELOR DE CIRCULATIE, impreuna cu Institutul de Filozofie si Psihologie "C. RADULESCU MOTRU" al Academiei Romane, dar şi cu ONG-uri implicate in domeniu ca: ASCOR, FRAVA, BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA etc, AVAC  Romania (Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie din Romania) a organizat a doua editie a FORUM-ului dedicat SIGURANTEI RUTIERE din tara noastra.

Organizat in modulele: CAUZE / CONSECINTE / SOLUTII, la sala de expozitii CONSTANTIN BRANCUSI a Camerei Deputatilor, forumul i-a adunat pe toti cei ce au preocupari in domeniu, sa prezinte informari si solutii pentru a se putea identifica si alte modalitati de reducere a numarului accidentelor de circulatie.

SCOP:
Sensibilizarea autoritătilor pentru adoptarea de masuri menite sa previna şi sa combata flagelul accidentelor rutiere;
Determinarea unui mai mare grad de responsabilitate de catre toate categoriile de participanti la traficul rutier;
Vizualizarea dimensiunii reale a fenomenului accidentului rutier.

Activitatile din cadrul Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere, 15-17 Noiembrie 2007:
Joi, 15 noiembrie:
09,00 / FORUMUL SIGURANTEI RUTIERE - CAUZE - CONSECINTE ? SOLUTII
[Sesiune de comunicari]
Sambată, 17 noiembrie:
ora 10,30 / DISPERARE PE ASFALT
[Manifestare care se doreste a fi un mesaj catre toti participantii la traficul rutier cat si catre toti factorii de decizie]

In cadrul lucrarilor forumului, Presedintele asociatiei BATE SAUA a prezentat un montaj multimedia cu tema "Cultura bicicletei in lume" in scopul demonstrarii concrete a felului in care bicicleta ? factor esential in diminuarea haosului automobilistic si implicit al numarului accidentelor grave ? este asimilata in cultura urbana europeana.

Au fost distribuite in cadrul evenimentului urmatoarele materiale informative :
- DeclaratieApelManifest / un document al Coalitiei Nationale PROVELO si al Federatiei Biciclistilor din Romania, material citit in fata auditoriului, ocazie cu care s-a putut puncta, de fiecare data, problema si solutia propusa in domeniul respectiv
- Atacul asupra culturii automobilului (eseu)
- Cai specifice de comunicatie pentru biciclete - compilatie de standarde si bune practici europene / un document al Coalitiei Nationale PROVELO si al Federatiei Biciclistilor din Romania
- Amenajari pentru biciclisti (eseu focalizat pe tema Sensului Unic deschis bicicletelor - o solutie foarte inteligenta de trafic)

Mesajul final al Presedintelui Asociatiei BATE SAUA  a fost ca la ora actuala, cu cat mai multe institutii, organizatii, echipe de specialisti sau grupuri de initiativa se vor aseza la aceeasi masa si vor elabora impreuna proiecte si solutii practice, cu atat mai repede autoritatile locale si centrale se vor vedea nevoite sa raspunda pozitiv nevoilor societatii civile de revolutionare a politicii de urbanism si a strategiei de trafic rutier.

La finalul prezentarilor si discutiilor, Geo Culda (vice-presedinte al Federatiei Biciclistilor din Romania) a acordat un interviu postului TVR pentru emisiunea "Oglinda Retrovizoare".

 

ATENTIE!
Accesati Blogul Velorutia
pentru informatii curente 

Harta Velo

SPONSORI

PRIETENI


www.consumredus.roDorDeDuca

Jocuri Online

Copacul de Hartie

Stop CO2